Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Javaslatok a Szabályozási terv módosításához

2017. május 18. - Kelemen Krisztián

A lakók kérésének megfelelően benyújtottam a javaslatomat a Szabályozási terv módosítását illetően a Főépítészi irodához a következő helyszínekre:

1. Mikes Kelemen utca és a Károlyi Antal utca találkozásában található egy közlekedési "U" alak, melynek megléte indokolatlan, valamint nehezíti a közlekedést ezen a részen. Javaslatom, hogy a Mikes Kelemen utca egyenes vonalon kerüljön kivezetésre a Károlyi Antal utcára és az így felszabaduló területen parkoló kerüljön kialakításra. Jelenleg a Mikes Kelemen utca felől érkező autósoknak nehézséget okoz a kihajtás a Károlyi Antal utcára, mivel a parkoló autóktól ez a szakasz nehezen belátható. Azonban a javasolt módosítással ez a probléma is orvosolható lenne.
mikes_3.jpg
2. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján a  Pázmány Péter krt. 25. szám előtt található parkolóban a parkolóhelyek száma jóval kevesebb, mint a parkoló autók száma, ezért indokolt az épület mellett található zöldterületből kivenni egy részt és parkolóhelyeket kell kialakítani. A jelenlegi Szabályozási terv a Barátság utcáról érkező kerékpárút folytatását ezen a területen keresztül tervezi, azonban ez szintén indokolatlan, hiszen a kerékpárosok a Barátság utcai játszótér és a Pázmány Péter krt. 23. szám közötti aszfaltozott úton közlekednek. Ezért itt érdemes folytatni a kerékpárutat.
pazmany_25.jpg
3. A Barátság utca 1-15. és a 17-19. számú tömbbelsőben található parkolóban a parkoló autók száma jóval meghaladja a parkolóhelyek számát. Ezért a lakók kénytelenek jóval távolabb leparkolni a lakóhelyüktől. Javaslatom, hogy a Barátság utca 17. szám melletti zöldterületen parkolók legyenek kialakítva, mivel 8-10 darab új parkolóhely kialakításával enyhíthetőek lennének a parkolási problémák ezen a területen is. Továbbá javaslom a jelenlegi Szabályozási tervben feltüntetett tervezett út megszüntetését, amely a Bercsényi Miklós utcát kötné össze a Szőkeföldi utcával. A lakók nem tartják jó ötletnek, hogy az iskola előtti nagy forgalmat a lakóépületek bejáratától 3 méterre tervezett útra tereljék, már csak azért sem, mert ott most egy játszótér található, melyet az iskolás gyermekek és a lakótelepen élő gyerekek is rendszeresen használnak.  
   baratsag_17.jpg
A módosítási javaslatok szakértés alá kerülnek, ezt követően amennyiben a hivatal indokoltnak találja, akkor a Közgyűlés elé terjeszti a Bizottsági jóváhagyás után.
süti beállítások módosítása