Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Tények és ígéretek...

2018. május 15. - Kelemen Krisztián

Megválasztásom után arra tettem esküt, hogy a választókerületemet a Joskar-Ola lakótelepet szolgálom, és mindent megteszek annak érdekében, hogy a lakók érdekeit képviseljem. Azóta is ebben a szellemiségben végzem a munkámat és minden fejlesztés ami az elmúlt években történt a lakók érdekeit szolgálta. Ez igaz a lakótelepen tervezett járdafelújításokra is, különös tekintettel a Pázmány Péter körút 42-52. tömbbelsőben található járdára is.

dffdfdfdff.jpg

 

1. lépés:

Első körben megválasztásom után 3 hónappal, 2015. január 30.-án adtam be az önkormányzathoz egy fejlesztési igényt a lakótelepre vonatkozóan, amelyben ez a fejlesztési igény már első helyen szerepelt. A konkrét fejlesztési terv ITT olvasható!

2. lépés: 

Mivel 2015-ben nem történt érdemi előre lépés az ügyben, ezért beadtam újra a fejlesztési igényeket külön előterjesztésként a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság 2016. március 29.-ei ülésére, melyet megtárgyaltak és ígéretet kaptam arra, hogy a tervezett Útfelújítási Programban figyelembe fogják venni a kérést.

A következő határozatot hozták:

"A Gazdasági és Városstratégiai Bizottság az előterjesztésben foglaltakat megtárgyalta,
Kopcsándi József a 06. számú, Kelemen Krisztián a 09. számú egyéni választókerületi
képviselők javaslatait tudomásul veszi, az útfelújítási program javaslat összeállításánál,
valamint a Városfejlesztési alap felosztásánál lehetőség szerint figyelembe veszi."

Az előterjesztés ITT olvasható letöltés után!

3. lépés:

Az erőfeszítéseimnek köszönhetően 2016. év végén a szombathelyi Közgyűlés döntött az Útfelújítási program 2018-as helyszíneiről és a javaslataim közül a Pázmány Péter körút 42-52. tömbbelsőben lévő járda felújítása bekerült. A kiviteli tervek készen állnak, a költségbecslés 15 millió Ft. Nagy előre lépés volt ez, hiszen ez a járdaszakasz időnként balesetveszélyes különösen a lépcsőzetnél és már rég fel kellett volna újítani.

A Közgyűlési anyag ITT olvasható!

4. lépés:

Tehát a 2018-as Útfelújítási Programban szerepel a Pázmány 42. járda felújítás, azonban a tervezett 1 milliárd Ft helyett mindössze 500 millió forint áll rendelkezésre és az ebből felújításra tervezett helyszínek között már nem szerepelt ez a járdaszakasz. Nyilván ellenzéki körzet helyszíneit vették ki első körben, de ígéret az van, mégpedig "amennyiben további plusz pénzek kerülnek könyvelésre a tervezett Útfelújítási Programhoz kipótolva 1 milliárd forintra a rendelkezésre álló keretet, akkor nagy eséllyel belekerül a kivitelezésre szánt helyszínek közé ez a járda". 

11083649_355826794625327_7455144037617758220_n_1.jpg

Az áprilisi Közgyűlésen kértem, hogy az ígéretnek megfelelően kerüljön bele a Programba még az idei évben a járdafelújítás, hiszen a tervek készen állnak és "csak" 15 millió Ft a kivitelezés tervezett költségvetése.

Tehát ígéret az van, bízzunk benne, hogy be is tartja a városvezetés a Közgyűlés által közösen megszavazott programot. Hozzáteszem, hogy a programban tervezettekhez képest óriási a lemaradás a kivitelezést tekintve, de ez nyilván nem vigasztal senkit. 

Egyet biztosan ígérhetek én is: addig dolgozom az ügyön, amíg a járda el nem készül és a továbbiakban is minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a lakótelepért!

süti beállítások módosítása