Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Újra benépesítenék a Szent-Györgyi Albert Középiskolát -írja a nyugat.hu

2015. május 26. - Kelemen Krisztián

Kelemen Krisztián szombathelyi képviselő a HVSE szakosztályait a 2011 óta üresen álló intézménybe költöztetné.

Kelemen Krisztián, a Joskar-Ola lakótelep és városrész önkormányzati képviselője rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, ahol a javaslatát ismertette a sajtó képviselőivel. Mint ismeretes, a Haladás sportkomlexum beruházása a futballpálya átépítésével elkezdődik, ezért a HVSE szakosztályait ideiglenesen valahol el kell helyezni, de ez ügyben döntés még nem született. Kelemen Krisztián szerint ezt a Szent-Györgyi Albert Középiskola épületében meg lehetne valósítani.

„Üresen áll, és számos érv szól mellette”

A képviselő kijelentette, 2011-ben Puskás Tivadar polgármester és Lendvai Ferenc bezáratta az iskolát. Ez egy remek lehetőség lenne, hogy újra megnyissa kapuit, hiszen számos érv szól mellette. Frekventált helyen van, és a parkolás is könnyen megoldható, nincs messze a központtól, sőt, több sportoló is a Joskar-Ola lakótelepről jár a Rohonci útra, tehát nekik különösen előnyös lenne ez a megoldás.

Az épület teljesen üresen áll, de mivel belülről nincs a legjobb állapotban, és az ablakok is helyenként be vannak törve, ezért minimális beruházás után be lehetne költöztetni a szakosztályokat. A termek üresen állnak, ami sakk vagy akár vívás szempontjából is optimális lehet.

A tornatermet a Sportiskola adja bérbe, ahol jelenleg cselgáncsozók edzenek, de ezek csak időközi foglalkozások, és a helyiség alkalmas valamennyi szakosztály igényeit ellátni. A fűtés kérdése megoldott, hiszen a SZOVA kezelése alatt áll. Télen temperáló fűtés megy, közművekkel pedig rendelkezik az épület.

Kelemen Krisztián szerint az elképzelése reális, és még a városrészben élő emberek is örülnének neki, sőt, még az úgynevezett „szellemiskola” jelző is megszűnne.

Forrás: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/ujra_benepesitenek_a_szent_gyorgyi_albert

És hogy hol lenne megoldható a parkolás? Például az iskola udvarán, csak rendbe kellene tenni:

img_20150527_171453.jpg

 

süti beállítások módosítása