Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Közgyűlés 2015.09.16.

2015. szeptember 17. - Kelemen Krisztián

Egy kis sajtó összefoglaló a tegnapi Képviselő-testületi ülésről, melyen az összes javaslatot elutasította a fidesz frakció:

Napirendi pont javaslatom:

"Kelemen Krisztián felvetése: 20 millió forintot különítsenek el arra, hogy kamatmentes kölcsönt adhasson a város azoknak, akik a gáz-felülvizsgálat költségeit nem tudják kifizetni."

Forrás: http://szombathelyi7.hu/hirportal/ter-kep/7244-kozgyules-elo-online-kozvetites

395216_szeptemberi_kozgyules.jpg

Fotó: nyugat.hu

Határozati módosító javaslataim, hozzászólásaim:

"Kelemen Krisztiánt felháborítja, hogy a Joskar-Ola lakótelep nem kap forrást padokra, miközben a Csónakázó-tónál magas összeget akar erre szánni a város.  Kéri, hogy az ő körzete is legalább akkora figyelmet kapjon ilyen tekintetben, mint a zöldövezet."

" Kelemen Krisztián arról beszél, hogy két új köztéri kamera telepítéséről döntött a közrendvédelmi bizottság, ebben kéri a testület elvi támogatását. Továbbá két millió forintot csoportosítana át a Joskar-Ola Lakótelep parkolóhelyeinek felfestésére, illetve hárommilliót a Micimackó Óvoda felújításának tervezésére."

"Kelemen Krisztián javasolja, hogy tegyék rendbe az egykori Szent-Györgyi Albert Középiskola környékét, mielőtt beköltöznek a szakosztályok az épületbe."

Forrás: http://szombathelyi7.hu/hirportal/ter-kep/7244-kozgyules-elo-online-kozvetites

395528_szeptemberi_kozgyules_delutan.jpg

Fotó: nyugat.hu

"Kelemen Krisztin felháborodik, amikor ő szeretne padokat a Joskar-Ola lakótelepre, azt mondják, nincs rá pénz, most a Csónakázótóra 3,5 millióból akarnak padot venni. A tó működését évi 15 millióból tervezik, ő örülne, ha évente lenne ekkora beruházás a lakótelepen."

"Sátory Károly felszólalt, miszerint Kelemen Krisztián alighanem félre értette azt, hogy ő miért vetette le a hatos napirendi pontot – nevetés a baloldal soraiban: „Az a baj, hogy értjük.”

 

"Folyamatosan megy a vita a kisebb tételekről, Kelemen Krisztián azt mondja, a képviselői keret nem ilyen munkákra való. A parkolók festése a SZOVA feladata, a keretet egyedibb problémákra kell használni."

"Lendvai Ferenc megígéri, hogy rövidesen összehív egy bizottsági ülést, ahol ezeket a változtatásokat a cég képviselőjével közösen át lehet beszélni. Kelemen Krisztián viszont azt mondja, nem kell semmit átbeszélni, májusban már kidolgoztak egy komplett tervet, és akkor azt ígérték, hogy szeptemberben megtárgyalják."

"Kelemen Krisztián azt mondja, van lehetőség kutyaillemhelyre, a SZOVA nem szállíthatja el a kutyaürüléket. Javasolja, a cég hozzon létre egy ezzel foglalkozó divíziót. Ezt el is utasítja a közgyűlés."

"Kelemen Krisztián javaslatokat tesz. A volt Szentgyörgyi iskola belső rendbetételére, az udvarban parkolók kialakítására. Megint előhozza a gázfelülvizsgálat veszteseinek támogatását, azt, hogy a pápalátogatásra a Szent Márton temetőt alakítsák kegyeleti parkká."

Forrás: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/kozgyules_szombathely_2015_szeptember_16_percrol_percre

395240_szeptemberi_kozgyules.jpg

Fotó: nyugat.hu

És egy ráadás a vaol.hu-ról! Ezt is érdemes elolvasni!

http://vaol.hu/szombathely/harminc-napirendi-pontot-targyalt-a-szombathelyi-kozgyules-1726409

 

süti beállítások módosítása