Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Jól sikerült a Karácsonyi Ünnepség

2015. december 21. - Kelemen Krisztián

images.jpgZsúfolásig megtelt  Baptista Imaház Előadóterme. A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány múlt héten pénteken tartotta hagyományos Karácsonyi Ünnepségét a Baptista Imaházban, a Szent Márton utcában. Ezzel az ünnepséggel nem csak az óévet búcsúztattuk, hanem ebben a formájában a Szent Márton Templom előtti teret is, mivel 2016-ban ez a tér felújításra kerül a Szent Márton Év keretén belül. A beruházás 350 millió forintba fog kerülni. 

Az ünnepségen a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány 80 rászoruló családnak osztott ki élelmiszer-csomagokat, melyből 50 darabot a Jóléti Alapítvány pályázatán nyertek el, 20 darabot az Alapítvány a tavalyi évhez hasonlóan a TESCO Áruházban élelmiszer adománygyűjtés keretében, két nap alatt gyűjtött össze, és további tíz csomagot pedig egy másik pályázaton elnyert forrásból állítottak össze - mondta el a Vas Népének adott interjújában Csetényi Izabella a Kuratórium Elnöke. A képen Csetényi Izabella, a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány Kuratóriumának Elnöke éppen átad egy élelmiszer csomagot.

Aletoltes_1.jpg műsort Frédi bácsi bábszínháza nyitotta, melyet nagy örömmel fogadtak a gyerekek, majd a Napsugár óvoda és a Bercsényi Miklós általános Iskola gyermekinek ünnepi műsora színesítette az eseményt. Köszönjük szépen a gyerekeknek a színvonalas kis műsort. 

A Dalma Fagyizó - amely a nyári időszakban a Pázmány Péter körút elején a Mari ABC mellett tart nyitva - forró teával, aprósüteménnyel kedveskedett a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A rendezvény másnap a Vas Népe napilap címlapján szerepelt, mivel példaértékű az alapítvány tevékenysége a városban, immár 17. éve. Amit az alapítvány "adott" ebben az évben a városrésznek a teljesség igénye nélkül: Jótékonysági Bál tavasszal, Húsvét előtti élelmiszer adományosztás a rászoruló családoknak, Joskar-Ola Napok, Mikulás-látogatás, Karácsonyi Ünnepség és élelmiszer adománycsomag a rászorulóknak, segítség egyedi esetekben a lakótelepen élő rászoruló családok részére, és végül, de nem utolsó sorban az alapítványi játszótér felújítása és annak fenntartása.

Ezúton is köszönöm szépen az Alapítvány Kuratóriumának áldozatos és egész éves munkáját, az Alapítványt támogató cégeknek a segítséget, valamint az Önkormányzat és a Jóléti Alapítvány támogatását.

A rendezvényről bővebben itt olvashatnak:

http://vaol.hu/hirek/80-csaladnak-konnyebb-lesz-a-karacsony-a-joskar-olan-1744388

És néhány kép, melyeket Unger Tamás készített. Pálfalvi Róberttel az alapítvány Kuratóriumának tagjával:

12395488_10154483804594552_2073604939_n.jpg

Zsigrai József és Balogh Tibor Kuratóriumi tagokkal:

12395307_10154483804484552_770414942_n.jpg

süti beállítások módosítása