Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Egyelőre nem lesz zebra Szombathelyen a Hunyadi úti Lidlnél - írja a nyugat.hu

2016. április 11. - Kelemen Krisztián

A környéken lakók szerint nagyon is szükség lenne a gyalogátkelőre, a városfejlesztési bizottság szerint nem. 

"Nyilván nem hagyom annyiban a dolgot, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a gyalogátkelőhely kialakításra kerüljön. Ha kell minden bizottsági ülésre "fabrikálok" egy előterjesztést - hogy Lendvai Ferenc Bizottsági Elnök Úr szavaival éljek..." (Kelemen Krisztián városi képviselő)

A Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság legutóbb a képviselői előterjesztések és a városfejlesztési alapból finanszírozandó beruházások ügyében döntött. Kelemen Krisztián képviselő a Hunyadi úti Lidl áruházhoz javasolt egy gyalogátkelőhelyet, erre van már engedélyes terv, valamint a Joskar Ola-i járdák és utak felújítására kért pénzt.

459008_lidl_hunyadi_ut.jpg

A bizottság nem támogatta a javaslatot, annak ellenére, hogy sokan jelezték már: Szeretnének ide egy zebrát. Teszteltük mi is napközben a négysávos átfutást a Lidlhöz. 1,5-2 percig tartott mire tényleg nem jött balról autó (a távolabbi lámpás kereszteződés megfogta a forgalmat), viszont a körforgalom irányából így is jött mindig egy-egy autó, tényleg futni kellett, amit egy idősebb nem biztos, hogy meg tud tenni.

459010_lidl_hunyadi_ut_zebra.jpg

Megoldás még elsétálni a legközelebbi gyalogátkelőhelyek valamelyikéig, körülbelül (Google Maps alapján) 250 méterre van a körforgalomnál egy zebra és 350 méterre a már említett lámpás kereszteződésnél. Ha a Lidl-lel szemben állunk, akkor ez máris dupla távolságot jelent, és akkor még csak odafelé tart az ember.

Forrás:

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/lidl_hunyadi_ut_zebra

süti beállítások módosítása