Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Mégis lesz zebra a Hunyadi úton

2016. április 18. - Kelemen Krisztián

A mai Gazdasági és Városstratégiai Bizottság ülésén a Bizottság egyhangúlag elfogadta a Hunyadi úton (Lidl mellett) létesítendő gyalogátkelőhely kialakítását. A gyalogátkelőhely kész tervekkel és jogerős építési engedéllyel már rendelkezik, melyet a tavalyi évben intéztek a hivatal munkatársai.

hunyadiii.jpg

A gyalogátkelőhely kialakítását azért is szorgalmaztam már 2014. év végétől kezdve, mert a 2x2 sávos úton nagyon sokan haladnak át, gyerekek és felnőttek egyaránt. Sokan jönnek át a szomszédos KISZ lakótelepről a LIDL Áruházhoz és sokan közlekednek erre, ezen az úton gyalog a KISZ lakótelep irányába, legtöbben gyerekek, akik a közeli iskolákba igyekeznek. Még 2014-ben végeztünk egy forgalomszámlálást csúcsidőben és kiderült, hogy a gyalogátkelőhelyre valóban szükség van, mert 5 percenként jöttek és keltek át az úton. Nyilván kialakított gyalogátkelőhely nélkül a jelenlegi formájában az átkelés balesetveszélyes a nagy személygépjármű forgalom miatt. A Hunyadi út ezen szakaszán 600 méteren nincsen gyalogátkelőhely. Viszont most zöld utat kapott a "zebra". Megérte küzdeni érte, megérte küzdeni a lakók érdekéért!

zebrrrraaaa.jpg

És köszönöm szépen mindenkinek, akinek fontos volt a gyalogátkelőhely kialakítása és támogatta az elképzelést. Bízom benne, hogy hamar kialakításra kerül!

süti beállítások módosítása