Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Polgárőrséget szervezünk! Jelentkezz!

2016. augusztus 19. - Kelemen Krisztián

A Joskar-Ola lakótelep közbiztonságának megőrzése érdekében integrált Polgárőrséget szervezünk egyesületi szinten. Fontos, hogy a lakótelepen olyan Polgárőrök vegyenek részt a járőrözésben, akik helyben laknak és magukénak érzik a lakótelepet. 

dfsdfsdfsdfsdfsdf.jpg

Alapismereti képzésben minden polgárőr egyesületi tagnak részesülni kell. A képzés célja, hogy a polgárőrök a bűnmegelőzés érdekében végzett társadalmi munkájuk során

a) ismerjék fel lakókörnyezetükben, településükön a különböző bűnalkalmak kialakulását elősegítő veszélyforrásokat,

b) legyenek képesek a lakosság körében a bűncselekmények elkövetésének, az áldozattá válás lehetőségének kockázatát csökkentő, önvédelmi jellegű magatartásformák alkalmazásának kezdeményezésére, népszerűsítésére,

c) készség szinten sajátítsák el a biztonság fenntartása, a veszélyhelyzetek elhárítása érdekében a polgárőrt és az állampolgárt megillető jogokat és kötelességeket.

Az egyesület folyamatos képzést és közvetlen kapcsolatot biztosít a Rendőrséggel és a Közterület-Felügyelettel, a Polgárőröket védőfelszereléssel látja el és melegedőhelyiséget tart fenn részükre.

Várjuk tehát azok jelentkezését, akik társadalmi munkában szívesen részt vennének a Joskar-Ola lakótelep közbiztonságának növelésében, a bűnmegelőzésben és a lakótelep nyugalmának megőrzésében. Jelentkezni lehet a kelemenkrisztian1978@gmail.com email címen.

dfffwdyxcdfgsa_1.jpg

Frissítés:

Többen is érdeklődnek a lakótelepre szervezett integrált Polgárőrség ügyében, ezért 2016. augusztus 22.-én, hétfőn 18 órakor megbeszélést tartunk az ügyben a Mikes Kelemen utcai kutyafuttató (szánkódomb) mellett. Minden önkéntesnek jelentkezőt, érdeklődőt szeretettel várunk!

süti beállítások módosítása