Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Közgyűlés 2017.09.14.

2017. szeptember 15. - Kelemen Krisztián
A szeptemberi Közgyűlésen két napirendi pont javaslatom volt:
- Tájékoztatás kérése a 2018-as költségvetésében megjelenő önkormányzati kötelezettségvállalásokról, mivel feltételezhető, hogy a 2018-as "út, és járdafelújítási program" finanszírozása veszélybe került.
- Tájékoztatás kérése (akár zárt ülésen is) a Margaréta Óvodában, a vezetőváltás után kialakult állapotról, mivel több szülő is panaszával keresett meg, mint az Oktatási Bizottság tagját. A fidesz frakció mindkét javaslatot elutasította.
dffdfdfdff.jpg
Támogattam, hogy a Szent Márton Templom előtti teret Szent Márton térnek nevezzük el.
Az Ifjúságkutatás és az Ifjúsági koncepció kapcsán módosító javaslataim voltak:
- Kezdjünk el dolgozni azon, hogy a szombathelyi fiatalokat egy valós és hatékony intézkedéssorozattal, hogyan tudjuk Szombathelyen tartani, hogyan tudunk perspektívát adni nekik a lakáshoz jutás és családalapítás terén. Ennek érdekében javasoltam, hogy 2019-ig alakítson ki önkormányzatunk a használaton kívüli városi tulajdonban lévő ingatlanokban 100 darab lakást, melyeket kedvezményes bérleti díj fejében az ifjú házasok részére utalunk ki, természetesen megtakarítási kötelezettséggel. Másik javaslatom, hogy 2018. január elsejétől biztosítsunk (és ennek feltételeit dolgozzuk ki) az első lakáshoz jutó ifjú házasok részére 2.000.000 forint önkormányzati kamatmentes támogatást (15 éves futamidővel). Mindkét javaslatom a szombathelyi fiatalokat, az ifjú házasokat támogatná a családalapításban és az első lakáshoz jutás érdekében, de mindkettőt elutasította a FIDESZ, sőt a válasz az volt, hogy a jelenlegi nagyszerű állami családtámogatási rendszerrel a fiatalok önerő nélkül tudnak lakáshitelt felvenni a lakásvásárláshoz! Szerintem ennek jobban nézzenek utána!
Harmadik javaslatom az Ifjúsági koncepcióval kapcsolatban, hogy önkormányzatunk hozzon létre egy komplex Drogprevenciós Programot, mellyel vissza tudjuk szorítani és meg tudjuk előzni a fiatalok drogfogyasztását! Szintén elutasításra kerül a javaslat!
drogok.png
A Mikes Kelemen utcában tervezett fűtőmű bővítésével kapcsolatban kértem, hogy legyen lakossági tájékoztatás egy lakossági fórum keretében. A beruházás egyelőre feltételes, de a tervek készen állnak, jogerős építési engedéllyel rendelkeznek és a támogatási kérelem előkészítésének szakaszában van az ügy, viszont a telek még nincsen megvásárolva a Távhő által, amelyen a beruházás megvalósulna. A Mikes Kelemen utcai földingatlan értékesítési pályázat bontásához személyemet javasolta egyik tagnak Dr. Nemény András, hogy felügyeljem az eljárás tisztaságát.
Önkormányzati hatáskörbe került a temetkezés, a Vas megyei Temetkezési Kft. ennek Felügyelő Bizottságába személyemet javasolta Dr. Nemény András, a társaság ügyvezetésének ellenőrzésére. Ez éppúgy jelenti a társaság működésére vonatkozó jogszabályok betartásának ellenőrzését, mint a társasági szerződésnek, alapszabálynak és a társaság legfőbb szerve határozatainak betartása feletti őrködést. Ennek a feladatnak az ellátásához a társasági törvény számos jogosítványt biztosít.
süti beállítások módosítása