Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

A Horvátokat támogatjuk idén

2019. június 07. - Kelemen Krisztián

Döntött a Kuratórium: javaslatomra az induló Horvát Oktatási Központot támogatják idén a rendezvénnyel!

Mint minden évben a Joskar-Ola Napok nem csak Kultúrális és Sportfesztivál, hanem a város egyik legnagyobb jótékonysági rendezvénye is egyben. Hiszen az elmúlt években számos jótékonysági célt valósítottunk meg a Joskar-Ola Alapítvánnyal és a Támogató cégekkel, magánszemélyekkel közösen, mint például Erdélyi Rolika támogatása, vagy a Micimackó Óvoda támogatása.

02_1.jpg

Az idei évben is felmerült több ötlet és javaslat, azonban egyik sem volt annyira kézenfekvő, mint a szeptemberben induló Horvát Oktatási Központ támogatása. Egyébként ide több joskar-olai gyermek is jár.

Így, a Kuratórium a rendezvényt a szeptemberben induló Horvát Nemzetiségi Oktatási Központ támogatására ajánlja fel, melynek keretében támogatásokat fog kapni általunk az intézmény a berendezések beszerzéséhez és az udvari játszótér kialakításához. Részemről még folynak az egyeztetések a Támogatókkal, de így előre biztosan mondhatom, hogy a támogatás mértéke hasonló lesz a tavalyihoz, ahol közel másfél millió forinttal támogattuk a Micimackó Óvodát.

süti beállítások módosítása