Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

TÁJÉKOZTATÁS KÉPVISELŐI MUNKÁRÓL (2019)

2019. október 10. - Kelemen Krisztián

Tisztelt Választópolgárok! Kedves Barátaim!


Először is engedjék meg, hogy megköszönjem azt, hogy sokan fordulnak hozzám bizalommal egy-egy a lakótelepet érintő észrevétellel, konstruktív javaslattal, ötlettel. A 2011. évi CLXXXIX. törvény 32.§ (2) k. pontja szerint ezúton szeretnék az Önök részére tájékoztatást adni az elmúlt egy évben történt, a lakótelepet érintő változásokról és a képviselői munkámról, melyet az Önök és a Joskar-Ola lakótelep érdekében végeztem.

Az elmúlt egy évben összesen 12 alkalommal vettem részt Szombathely MJV Közgyűlésén, és 8 alkalommal az Oktatási és Szociális Bizottság ülésein. Összesen 5 alkalommal tartottam Fogadóórát és minden évben egy alkalommal tartok Lakossági Fórumot is.

A tavalyi év legnagyobb beruházása decemberben fejeződött be. Ennek keretében a Lidl Áruház mellett a csapadékvíz elvezető csatorna cseréje történt meg közel 100 millió forintból, 293 méter hosszúságban. A beruházással az eddigi elöntések, vízkárok megszüntetése és a lakótelep biztonságos leürítése a cél.
A lakók kérésének megfelelően az elmúlt egy évben több helyen javították a járdák burkolatát, így újultak meg járdaszakaszok a Pázmány Péter körúton, több helyen; a Hunyadi út páratlan oldalán a Lidl Áruházig és javították, kátyúzták több helyen a parkolókat és az útburkolatot, például az Ősz utcában, melyet a többi kisebb utcával együtt teljesen szeretnék felújítani jövőre.

Az idei évben két nagy járdaszakaszt újít fel a megbízott vállalkozó összesen 44 millió Forint értékben, a Pázmány Péter körút 42-52. tömbbelsőben és a Pázmány Péter körút 54-64. tömbbelsőben.
A Károlyi Antal utca 1. szám előtt a lakók kérésének megfelelően kihelyeztettem egy új közvilágítást, a sötétben történő balesetmentes közlekedés érdekében.

A Szompark munkatársai kérésemre padokat, hintákat festettek, metszették a bokrokat, fákat. Többször takarították a fedett buszvárókat is, melyeket jövőre szeretnék kicseréltetni új, modern várókra. A Szova munkatársai javították a megsüllyedt csatornafedeleket, a FEHE közmunkásai pedig folyamatosan takarították a lakótelepet.

Idén szeptemberben elindult a Mate Mersic Miloradic Horvát Oktatási Központ, amely a 200 millió Forintból megújult volt Szent-Györgyi iskola épületében várja a joskar-olai gyerekeket is.

Elkészült a felújítás a Bokréta Bölcsődében, a Napsugár Óvodában, a Micimackó óvodában, valamint az Idősek Klubjában is.

Elkészült a bútorzatcsere a Micimackó Óvodában, a tavalyi Joskar-Ola Napok alkalmával összegyűlt közel 1,5 millió Forintnak köszönhetően. Elkészültek a beépített szekrények a Miloradic Horvát Iskolában az idei Joskar-Ola Napok alkalmával összegyűlt közel 2,3 millió Forintos támogatásnak köszönhetően.
Önkormányzati forrásból további 2 millió forinttal támogattam idén a Micimackó Óvodát az udvar rendbetételéhez és Kneipp-ösvény kialakításához, 500-500 ezer forinttal a Horvát Óvodát és a Bercsényi iskolát udvari játszótér kialakításához és a Barátság utcai óvodát kisebb felújításokhoz, virágládák beszerzéséhez.

Az idei évben három helyen terveztettem új parkolókat, melyeket jövőre meg szeretnék építeni (Barátság u. 17. mellett, Károlyi Antal u. vége, Pázmány Péter krt. 25. mellett). Folyamatban van két nagyszabású játszótér bővítés a Pázmány Péter körút 42-52. tömbbelsőben és a Pázmány Péter körút 54-64. tömbbelsőben található játszótereknél.

Képviselői keretemet az idei évben is a lakók igényeinek megfelelően, a lakótelep javára használtam fel:
 200.000,-Ft-ot ajánlottam fel arra, hogy az idei Joskar-Ola Napokon is a „YO-Kupon” segítségével 500 joskar-olai gyermek ismét ingyenesen vehesse igénybe a rendezvény alatt a Vidámpark szolgáltatásait.
 2.800.000,-Ft-ot ajánlottam fel a lakótelep szépítésére. Ennek köszönhetően új pihenőparkot létesít a megbízott parképítő cég a Pázmány Péter krt. 2-22. tömbbelsőben és parkosítás lesz a Pázmány Péter körút 42-52. tömbbelsőben és a Pázmány Péter körút 54-64. tömbbelsőben is.

A Joskar-Ola Alapítvány idén nyáron 40 iskolás korú, joskar-olai gyermeket támogatott iskolakezdés alkalmából és tavaly a Karácsonyi Ünnepségen több, mint 100 fő kapott karácsonyi élelmiszer csomagot. Ezenkívül társadalmi munkával járultak hozzá a lakótelepen lévő játszóterek és közterületek tisztaságához, önkéntes munkával és adományokkal segítik a lakótelepen működő óvodákat, és a bölcsődét.

Az elmúlt 5 évben közel 1,5 milliárd Forint értékű fejlesztés történt a választókörzetben, amelyek a teljesség igénye nélkül a következők:
alapítványi játszótér felújítása (1,8MFt), fitneszpark kialakítása (2MFt), játszóterek bővítése (3,4MFt), új padok, pihenőparkok kialakítása (2MFt), kutyafuttató kerítése (2MFt);
Szent Márton tér felújítása (526MFt), a csapadékvíz elvezetés korszerűsítése a Károlyi Antal utcában (100MFt), a volt Szent-Györgyi épületének felújítása (200MFt), két nagy járdafelújítás a Pázmány Péter körúton (44MFT), idei zöldterület fejlesztések (2,8MFt), intézményi bútorzatcserék (3MFt);
a Bokréta bölcsőde felújítása (77MFt), Idősek Klubjának felújítása (39MFt), Napsugár Óvoda és a Micimackó Óvoda épületének felújítása (150MFt), Ovi-sport pályák kialakítása (23MFt). Nem beszélve az idei parkoló tervezési költségekről, a folyamatos járdafelújítások és akadálymentesítések költségeiről, a Szent Márton Templom felújítási költségeiről és még folytathatnám. Ez mind a megfelelő érdekképviselet eredménye. Ezt a munkát szeretném folytatni az elkövetkezendő 5 évben is, ugyanezzel az intenzitással! Ehhez kérem a támogatásukat és további bizalmukat!!

73047030_1199539493587382_5140858377642967040_n.jpg

süti beállítások módosítása