Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Több, mint 78.000 lapletöltés - Köszönöm!

2021. február 11. - Kelemen Krisztián

2014. július másodikán kezdtem el írni ezt a Joskar-Ola blogot. Azóta hét év eltelt és másodszor is a képviselőjüknek választottak a lakók, melyet nagyon köszönök. A képviselőség számomra egyfajta szolgálat, a közösség szolgálata, a közösség érdekeinek a képviselete az önkormányzaton, a képviselő-testületben.

Mindig meglepődök, amikor ennek a blognak a statisztikáit, olvasottságát, látogatottságát figyelem. Az elmúlt 7 évben több, mint 78.000 lapletöltés, látogatás történt a blogomon. Nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan figyelemmel kísérik a munkámat!

nevtelenasasasasa.jpg

Nem egyszer volt 500 látogató felett naponta a blog nézettsége. Persze, nem írok a blogomon mindennap bejegyzést. Csak a legfontosabb történésekről tájékoztatok. Hetente 1-2 bejegyzésem van, ami nem sok. 

nevtelendasdasdaswwww.jpg

 

Az elmúlt években nagyon sok fejlesztés történt a Joskar-Olán, melyet ez az összehasonlítás szemléltet a legjobban:

Ilyen volt a Joskar-Ola 2014-ben:

https://joskarola.blog.hu/2015/08/06/ilyenvoltajoskarolakelemenelott

És ilyen lett a Joskar-Ola a mai napig:

https://joskarola.blog.hu/2018/11/23/ilyenlettajoskarolakelemenalatt

Talán még emlékeznek rá, amikor 2014-ben nem lehetett leülni egyetlen padra sem a Pázmány Péter krt. 2-22. tömbbelsőben, mert az összes el volt törve vagy éppen hiányzott az ülőlap. Ma pedig már egy új pihenőpark van a helyén.

Talán arra is emlékeznek, hogy 2015-ben nem nyithatott ki az alapítványi játszótér, mert a TÜV felülvizsgálat megállapította, hogy minden játék balesetveszélyes. Ma ismét a város egyik legkedveltebb játszótere lehet, mert még abban az évben felújításra került.

Még 2014-ben kezdtem a harcot a Micimackó óvoda felújításáért, aztán azóta minden óvoda, bölcsőde a körzetemben felújításra került.

2014-ben arról álmodtam, hogy a képviselőségem alatt a 2011-ben bezárt Szent-Györgyi iskola épülete visszakapja az oktatási funkcióját és ismét megtelik az épület gyerekekkel. Ma ott működik a Mate Mersic Miloradic Horvát Általános iskola és óvoda közel 100 gyerekkel.

A Joskar-Olán létesült először a városban kültéri fitneszpark, melyet a mai napig előszerettel használnak idősebbek és fiatalok egyaránt.

Tavaly és az azt megelőző évben két járdaszakaszt is sikerült felújítani. Méltó teret kapott a Szent Márton Templom. Az elkövetkezendő években elindul egy környezetvédelmi témapark építése a Szőllősi Templom mellett, de még nagyon sok tervem van a lakótelepen, melyek kivétel nélkül lakossági kérések és igények, mint például a parkolóépítések 3 különböző részen, a Károlyi Antal utca szélesítése, további út és járdafelújítások és új játszótér építése.

Sajnos, a kormányzati elvonások és a koronavírus járvány okozta iparűzési adóbevétel kiesés miatt, egyelőre ezeknek a tervezett beruházásoknak nem látom a fedezetét, de az biztos, hogy azért fogok küzdeni, tenni nap, mint nap - ahogy eddig is - hogy tovább fejlődhessen a választókörzetem.

  

 

süti beállítások módosítása