Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Képviselői levél a választópolgárokhoz

2016. november 29. - Kelemen Krisztián

Joskar-Ola lakótelep tisztelt Polgárai!

Először is engedjék meg, hogy megköszönjem azt, hogy sokan fordulnak hozzám bizalommal egy-egy a lakótelepet érintő észrevétellel, konstruktív javaslattal, ötlettel. 

Az elmúlt időszakban összesen 12 alkalommal vettem részt Szombathely MJV Közgyűlésén, és 9 alkalommal az Oktatási és Szociális Bizottság ülésein képviselve a Joskar-Ola lakótelepet. Összesen 12 alkalommal tartottam Fogadóórát és az ott elhangzott kéréseket, észrevételeket hivatalos úton továbbítottam a Városüzemeltetési Osztály felé. 

Tavaly a lakók kérésének megfelelően több helyen metszették a fákat, bokrokat. Megtörtént a Bokréta Bölcsőde udvarán és a Pázmány Péter körúton az útburkolatok javítása, és több helyen javították, cserélték a megsüllyedt csatornafedeleket a lakótelepen. Hagyománynak számító módon Mikuláscsomagokat és szaloncukrot kaptak a lakótelepen élő gyerekek. A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány szervezésében a Karácsonyi Ünnepség keretében a Jóléti Alapítványnak és egy két napos adománygyűjtésnek köszönhetően 80 rászoruló családot és egyedülállót tudtunk segíteni élelmiszer adománycsomagokkal. 

2016. év elejétől folyamatos a facsemeték ültetése a lakótelepen, folyamatos a parkolók mélyedéseinek a feltöltése, folyamatos a járdák balesetveszélyes szakaszainak a felújítása, mint például a Szent Márton utcában, a Barátság utcában, a Mikes Kelemen utcában és a Pázmány Péter körúton. Év elejétől folyamatosan a Pázmány Péter krt. 11-15. szám mögötti sportpálya felújítása, cserélték a hálót, javították az aszfaltburkolatot, focikapukat és kosárpalánkot helyeztek ki a gyerekek nagy örömére.

Februártól csúcsidőben a lakók kérésének megfelelően gyakrabban közlekedik a „9”-es jelű busz és a „29A” jelű busz betér a Pázmány Péter körútra, javítva ezzel a lakótelep tömegközlekedését. Elkezdődtek a Szent Márton Templom előtti tér felújításának előmunkálatai. 

Képviselői keretemet az idei évben is a lakótelep javára, a lakók kérésének, igényeinek megfelelően használtam fel: egy millió forintból négy helyen (Károlyi Antal, Hajnal, Barátság utca és a Pázmány Péter körút) lettek fejlesztve a közterületi játszóterek. Rugós játékok és homokozók kerültek kihelyezésre. Egy millió forintot ajánlottam fel egy kültéri tornapálya – fitneszpark - telepítésére, mely a Mikes Kelemen utca 3. szám mellett valósult meg. A beruházás kettő millió forintba került és ezzel a Joskar-Ola lakótelepen élő fiatalok és idősebbek kaptak egy ingyenes sportolási lehetőséget. Ötszázezer forintot ajánlottam fel az alapítványi játszótéren a karusszeles hinta javítására és ötszázezer forintot ajánlottam fel arra, hogy az idei Jokar-Ola Napokon is – csakúgy, mint a tavalyi évben – a „YO-Kupon” segítségével 500 joskar-olai gyermek ingyenesen vehesse igénybe a rendezvény alatt a Vidámpark szolgáltatásait. 

Sok küzdelem árán, de kialakításra került a Hunyadi úton a gyalogátkelőhely, a Lidl Áruház mellett. Egy térfigyelő kamera kerül kihelyezésre a volt Szent-Györgyi Iskola előtti téren, javítva ezzel a lakótelep közbiztonságát, csatorna felújítás várható a Károlyi Antal utcában 296 méteres szakaszon, részben felújításra kerül a Bokréta Bölcsőde, a Barátság utcai Óvoda udvarán egy multifunkcionális sportpálya került kialakításra és a nyár folyamán a Micimackó Óvodában is történtek felújítások.

Az idei évben is folyamatos volt a parkfenntartás, melybe olykor-olykor a lakótelepen élő civilek is besegítettek önkéntes szemétszedéssel, és a lehullott lombok összehúzásával, melyet ezúton is köszönök. Útburkolati jelekkel látták el a Barátság utcai kerékpárutat és elkezdték a parkolóhelyek felfestését is a lakótelepen. 

Megválasztásom óta segítem a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány munkáját. Az idei Joskar-Ola Napokon több, mint 30.000 látogató vett részt és kapott egy ingyenes kulturális kikapcsolódást. A rendezvényen több nemzetközi sztárvendég is fellépett, de a leglátogatottabb program Dr. Alban fellépése volt. A tradicionális gulyásfőző versenyen az idei évben is az Alapítvány biztosította a főzéshez szükséges alapanyagokat a lakótelepről nevezett főzőcsapatoknak. 

Egy lakossági megkeresés kapcsán, Szombathelyen elsőként a Joskar-Ola lakótelepen került átadásra a Mikes Kelemen utca közterületi játszóterén egy mozgássérült gyermekek részére kifejlesztett közterületi játékeszköz, a MagikMe Pillangó integráló libikóka, melynek megvalósulását év elejétől kezdve szerveztem. 

Kérem, hogy a jövőben is forduljanak hozzám bizalommal az alábbi elérhetőségeken!

Tisztelettel:

Kelemen Krisztián                                                                                                                                      Önkormányzati Képviselő        

10313992_639376796179268_384814982912837492_n.jpg

süti beállítások módosítása