Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Szombathely MJV Önkormányzatának februári Közgyűlése

2020. február 27. - Kelemen Krisztián

Szombathely MJV Önkormányzatának 2020. évi költségvetésében döntöttünk az óvodai, bölcsődei és egészségügyi intézményekben történő létszámbővítésekről. Minden szakterületen növekedtek az előirányzatok a tavalyi és az azt megelőző évekhez képest. Idén 2,2 milliárd forint jut az út, járdafelújításokra és a parkolóépítésekre. Ezen felül a tavalyi 41 millió forinthoz képest idén 62 millió forint lesz járdafenntartásra. Megmaradt a "képviselői keret" 3 millió forintos összegen, melyről a képviselők saját hatáskörben "rendelkezhetnek, persze a bizottságok és a közgyűlés jóváhagyásával.

kozgyules_bz_8461.jpg

Szombathely MJV Önkormányzatának 2020. évi költségvetése a bűnmegelőzés, közbiztonság és a közrendvédelem tekintetében is óriási előrelépést hozott, hiszen a Rendőrség támogatása az elmúlt évekhez képest 20%-kal emelkedett, külön soron támogatjuk a Katasztófavédelem munkáját az idei évtől 2 millió forinttal. A közbiztonsági cselekvési terv megvalósítására 2,5 millió forintot kapott a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság, a Polgárőr szervezetek munkáját 2,2 millió  forinttal támogatjuk és a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) 2 millió forint elköltésére tud szakmai javaslatokat tenni a drogellenes stratégia feladatok ellátása érdekében. A Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság minden tagja, tehát a bizottság egyhangúlag fogadta el a 2020. évi költségvetést.

egyeztetes_koronavirus_jarasi_hivatal_bz_8199_1.jpg

Ezúton is szeretném megköszönni minden szervezetnek az áldozatos munkáját, akik Szombathely területén nap, mint tesznek a közrendvédelemért, a közbiztonságért, a bűnmegelőzésért és a drogfogyasztás megelőzéséért!

A Szombathely MJV Önkormányzatának 2020. évi költségvetésében van fedezet a közterületi kamerák bővítésére és 50 millió forintot különítettünk el a Koronavírussal kapcsolatos rendkívüli kiadásokra.

A Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság hétfői ülésén tárgyaltunk a Parkerdőben történő illegális hulladéklerakás visszaszorításának lehetőségeiről, eszközeiről. Egy több részből álló cselekvési tervet dolgoztunk ki a hivatal munkatársaival, melyről az egyeztetés még folyamatos. Foglalkoztunk a Koronavírussal kapcsolatos eddigi intézkedésekkel. Delegáltunk egy Polgárőr szervezetet a Civil Fórumba, hogy képviselje a bizottságunk fő témáját, a bűnmegelőzés témakört és javaslatot fogadtunk el a "Szombathely Közrendjéért-díj" önkormányzati kitüntetésre. Indulhat a KEF részére megküldött drogprevenciós programok egy része, melyeket a holnapi KEF ülésen még pontosítunk. 

kef_bz_9814.jpg

A Közgyűlésen elmondtam, hogy a Joskar-Ola lakótelepen már megkezdődtek a játszótér bővítési munkálatok: Öt új játszótéri játékot telepítenek a napokban, de hamarosan kezdődnek a járdafelújítási munkálatok is.

Elindulhat a Közösségi Bérlakás Rendszer, amely újabb lehetőséget jelent a szociálisan rászoruló lakásigénylők számára. 

süti beállítások módosítása