Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Közgyűlés 2022.05.26.

2022. május 26. - Kelemen Krisztián
A májusi közgyűlés, talán egyik legemlékezetesebb pillanata a számomra. A beszédem lényege ez volt:
"Egy csodálatos városban élünk, én szeretem ezt a várost és arra kérem ellenzéki képviselőtársaimat és a hozzájuk kötődő médiákat, hogy indokolatlanul ne járassák le Szombathelyt, mert ezzel megalázzák a szombathelyieket is, mindenféle "leves-teszttel és fűméregetéssel! És ez nem vicces, hanem szomorú és szánalmas."
kozgyules_2022_majus_bz_2015.jpg
A képviselő-testület 16 napirendi pontot tárgyalt, ebből kettőt zárt ülésen. Fotó: Bonyhádi Zoltán

 

Idézet a Savaria Fórum online, de írott közvetítéséből:

Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely), a bűnmegelőzési bizottság elnöke elmondta: elfogadta a bizottság a rendőrségi beszámolót. Kiemelte: Szombathely továbbra is a legbiztonságosabb települések közé sorolható. Köszönetet mondott a rendőrségnek, akik partnerek a közös munkában. 

kozgyules_2022_majus_bz_1983.jpg

Kelemen Krisztián azt kérte: a Fő téri keleti-nyugati kerékpározás kérdését ne most vitassák meg. Ezt a döntést bízzuk a szakemberekre, tette hozzá. Vitassák meg majd közgyűlésen, és hozzanak ennek tükrében konszenzusos döntést az ügyben. Dr. Nemény András egyetértett Kelemen Krisztián javaslatával, azaz, hogy szakemberek bevonásával hozzanak majd döntést.

Kelemen Krisztián pont arra emlékeztetett: szakemberek döntsenek a kérdésben. Az elektromos rollerek besorolása is kérdéses még a jogalkotás részéről – ezzel mind-mind közlekednek majd a Fő téren. Megannyi kérdés vár még megválaszolásra, summázta a véleményét a bizottsági elnök. 

A két közgyűlés között történtekről folytatták a vitát a politikusok.  Kelemen Krisztián jelezte: írják meg neki, hogy hova szeretnének mobil térfigyelő kamerát a képviselők. Azt mondta: a Belügyminisztériumtól kellene 100 millió forintot kérni új berendezések vásárlására. Ezek a rendszerek nagyon eredményesen működnek, hasznosak, így mindenképpen szükség lenne újabbak beszerzésére. 

Kelemen Krisztián arról szólt: a környezetében és a körzetében lakók elégedettek a város parkfenntartásával, gondozottságával. A gépbeszerzések hatása hamarosan még inkább érződik. Kiemelte: a Joskar-Ola városrészen sok a zöld felület, és ő is támogatja a vadvirágos rétek kialakítását, kettőt tervez a lakótelepre is. A mobil kamerák kihelyezése szakmai kérdés, az igényeket neki, mint bizottsági elnöknek küldjék el. 

süti beállítások módosítása