Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Szent Márton Esélyegyenlőségi program: bővült a támogatottak száma

2022. szeptember 28. - Kelemen Krisztián
A Programban eddig résztvevő gyermekekhez a 2022/23-as tanévtől két további gyermek csatlakozik.
Szombathely Megyei Jogú Város a 2018-as évtől a Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Program rendszerén keresztül nyújt támogatást a tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek számára. A támogatás igénylésének módja pályázati eljárás, a pályázatot a polgármester írja ki minden év május 31. napjáig. Az érvényes pályázatot beadó kérelmezők háztartásában a Polgármesteri Hivatal és a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársa együttesen környezettanulmányt készít. A beérkezett pályázatokat a szociális ügyekkel foglalkozó bizottság 100 pontos pályázati rendszerben bírálja el. A sikeres pályázóval a polgármester támogatási szerződést köt. A támogatási szerződés megkötését követően a mentor (Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársa), a támogatott részére egyéni fejlesztési tervet készít, amelyben a nyelvismeret, valamint a támogatott tanulmányi átlagának emelkedése kiemelt fontosságot kap.
A támogatási időszak tárgyév szeptember 1. napjától következő év augusztus 31. napjáig tart. A támogatás összege támogatási időszakonként és pályázónként önkormányzati támogatásból 500.000,-Ft.
A támogatás felhasználása a támogatási időszakon belül, az egyéni fejlesztési tervben foglaltakkal összhangban, a mentor döntése alapján történik. A Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Programnak köszönhetően a gyermekek nem csak tárgyi eszközökkel, hanem élményekkel is gazdagodnak, lehetőségük van magánórákon is részt venni. A Programban eddig résztvevő gyermekekhez a 2022/23-as tanévtől két további gyermek csatlakozik, az erről szóló okiratot dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere adta át a tanulóknak.
Szabadfi Eszter kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkezik. Tánctehetségét óvodás korában a táncoktatója vette észre. Eszter táncpartnerével többször dobogós helyezést ért el standard és latin táncból. Élete szerves részeként képzeli el a táncot a jövőben is.
Nyári Tifani óvodás kora óta társastáncol. Gyorsan, szorgalmasan tanul, elsősorban latin táncokból nyújt kiváló eredményt. Többször dobogós helyezést ért el táncpartnerével.
307570070_482796237190420_5360675555291344382_n.jpg
Fotó: Nagy Jácint/Savaria Fórum
süti beállítások módosítása