Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Folytatódik a parkoló feltöltés a Pázmányon

2024. február 16. - Kelemen Krisztián

Köztudott, hogy a Joskar-Ola lakótelepen nagyon sok a zöldterület és a szilárd burkolattal nem rendelkező parkoló. Talán ennek a két tényezőnek köszönhető, hogy nyáron 2-3 Celsius fokkal hűvösebb van, mint a város más pontjain, például a belvárosban. Azonban, a szilárd burkolattal nem rendelkező parkolók nagyon gyorsan gödrösödnek és nagy esőzés idején a gödrökben megáll a víz és kényelmetlenné teszi a parkoló gépjárművek megközelítését. 

Évekkel ezelőtt elkezdtem feltöltetni ezeket a parkolókat antigorit kőzet-zuzalékkal, de lassan haladunk. Minden évben egy-egy parkolót sikerült felújítani, persze ez is nagy előrelépés a 2014 előtti állapotokhoz képest, amikor ezzel a problémával senki sem foglalkozott.

Az idei évben is haladunk tovább a parkolók feltöltésével. A tervek szerint két-három helyen is megvalósulhat a feltöltés, van ahol teljes felületen és lesz ahol csak a "kátyúzás" fog megtörténni. Mindenről tájékoztatom a lakosságot, ahogy eddig is tettem.

2axsdwsdqwdsqwsqww.jpg

A kényelmesebb parkoló használat érdekében kérésemre a Szova NZrt. munkatársai antigorit kőzet-zuzalékkal töltik fel a Szombathely, Pázmány Péter krt. 42-52. és a Pázmány Péter krt. 54-64. számú társasházak között található nagyparkoló területét 2024. február 22-én, csütörtökön, reggel 8 órától 14 óráig.

A területet majd a Közterület-Felügyelet fogja zárni és itt aznap 8 és 14 óra között parkolni sem lehet.

Megértésüket és türelmüket köszönjük! Szombathelyért dolgozunk!

süti beállítások módosítása