Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Bizottsági döntések (BKKB)

2024. február 28. - Kelemen Krisztián
A hétfői Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság (BKKB) ülésén történtekről:
Egyhangúlag elfogadtuk Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendeletet és javasoljuk a közgyűlésnek is elfogadásra. Az idei évben is 6 millió forinttal támogatjuk a rendőrség, 2 millió forinttal a katasztrófavédelem és 2 millió forinttal a polgárőr szervezetek munkáját, valamint 4 millió forinttal járulunk hozzá a Tűzoltó-nap megszervezéséhez.
Egyhangúlag elfogadtuk Dr. Koncz Gabriella r.ezredes kinevezését a Szombathelyi Rendőrkapitányság élére és a közgyűlésnek elfogadásra javasoljuk.
Egyhangúlag elfogadtuk Egyed László, tűzoltó alezredes tájékoztatását az elmúlt időszak szén-monoxid érzékelők megnövekedett jelzéseinek tapasztalatairól. Az ülésen elmondtam, hogy a szén-monoxid érzékelő készülék vásárlásához nyújtott önkormányzati támogatás keretében 2023. december 1. napjától 2024. február 23. napjáig 1.443 db kérelem érkezett, melyből a megállapított támogatások száma 1.413 db. A támogatásra ezen időszak alatt kifizetett költségvetési forrás mindösszesen 19.760.246,- Ft.
Egyhangúlag elfogadtuk Dr. Holler Péter, a Hatósági Osztály osztályvezetőjének tájékoztatását a 2023. évben kiutalt önkormányzati támogatások elszámolásainak tapasztalatairól.
Egyhangú szakmai döntéseket hoztunk Szombathely város területén forgalmi rend változtatásokkal kapcsolatban:
1. A Bizottság egyetértett azzal, hogy a Márkus Emília utca folytatásában lévő 2229/2 hrsz-ú út és a 11-es Huszár út csomópontjában a 11-es Huszár úton parkoló autók miatt a jelenlegi „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla kerüljön lecserélésre „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblára.
2. A Bizottság egyetértett azzal, hogy a Szabadnép utcában található két útkanyarulat forgalombiztonsága miatt kerüljenek elhelyezésre 30 km-es sebességkorlátozás jelzőtáblák, illetve „Veszélyes útkanyarulat” jelzőtáblák.
3. A Bizottság egyetértett azzal, hogy kerüljön kihelyezésre a Wesselényi Miklós utca 27. szám alatti ingatlan személyi bejárója és a Honvéd út közötti útszakaszra hatályos „Megállni tilos” közúti jelzőtábla.
4. A Bizottság egyetértett azzal, hogy a Jókai Mór utcában a Szent István parknál lévő kijelölt gyalogátkelőhely biztonságosabbá tétele érdekében az alábbi forgalomtechnikai intézkedések kerüljenek bevezetésre.
• A gyalogátkelőhely előtt és után 30-30 méter hosszban záróvonal festése,
• Gyalogátkelőhely jelzőtáblák megismétlése a bal oldalon is az átkelő előtt, illetve a „Gyalogátkelőhely” jelzőtáblák lecserélése FNS (fluor-neon sárga) keretes kivitelű jelzőtáblákra,
• A gyalogátkelőhely előtt mindkét forgalmi irány részére előzési tilalom bevezetése, a „Gyalogátkelőhely” veszélytjelző táblák lecserélése FNS (fluor-neon sárga) keretes kivitelű jelzőtáblákra, valamint „Gyalogátkelőhely veszélytjelző burkolati jelek felfestése,
• A gyalogátkelőhely előtt és után a parkolósávban a parkolás megszüntetése forgalom elől elzárt terület felfestésével (átkelő előtt 13 méter hosszban, átkelő után 7 méter hosszban),
• A „Gyalogátkelőhely” jelzőtáblát részben takaró fa kivágása,
• A teljes útszakaszon a „Főútvonal” jelzőtáblák levétele.
5. A Bizottság egyetért a Király utcában 30 km-es sebességkorlátozás bevezetésével kapcsolatosan a Rendőrség álláspontjával, a 30 km-es sebességkorlátozás bevezetését nem támogatja.
6. A Bizottság a Markusovszky Lajos utcában a Kórház főbejárata és az Egészségügyi Alapellátó Központ bejárata közötti szakaszon kijelölt gyalogos-átkelőhely létesítésével egyetértett az előterjesztés 2. melléklet szerinti helyszínen. A Bizottság felkéri a polgármestert, hogy a tervezési feladatok elvégzéséhez szükséges eljárást, valamint a szerződés előkészítését indítsa el a 2024. évi költségvetés „Évközi tervezések, útfelújítás tervezések, egyéb tervezések” előirányzat terhére.
A Bizottság felkérte a polgármestert, hogy a fentiek végrehajtása érdekében a szükséges intézkedések megtételéről gondoskodjon.
Áttekintettük az elmúlt időszak rendőrségi intézkedéseit és elfogadtuk Dr. Koncz Gabriella r.ezredes, a Szombathelyi Rendőrkapitányság vezetőjének a beszámolóját.
A zárt ülésen pedig elfogadtuk a "Szombathely Közrendjéért-díj" önkormányzati kitüntetésre érkezett rendőrségi javaslatot és javasoljuk a közgyűlésnek is elgogadásra.
429665286_850918413711532_3967536300347967475_n.jpg
Több tételben a mai közgyűlésen hozzuk meg a végső döntéseket!
süti beállítások módosítása