Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Oktatási és Szociális Bizottság 2014.12.10.

2014. december 11. - Kelemen Krisztián

"A legaktívabb tag: a baloldali frakció képviselője, Kelemen Krisztián volt, aki többkörös csatát vívott a körzetében található, KLIK fenntartásban működő Micimackó óvodáért. Végül nyert az intézménynek 200 ezer forintot, és elérte, hogy a gazdasági bizottság tárgyalja majd a leromlott állapotú intézmény felújítását."

321783_az_oktatasi_es_szocialis_bizottsag_ulese.jpg

 

Mi a baj a Micimackó Óvodával?

"Kelemen Krisztián még a napirendi pontok előtt felvetette (aztán többször is, újra és újra), hogy a szombathelyi korai fejlesztő, a Micimackó óvoda jövőre ünnepli fennállásának 20. jubileumát, azonban az óvoda közel negyven éves épülete mára olyan állapotba került, hogy az önkormányzatnak muszáj lenne tennie valamit. Kelemen képeket is kiosztott bizottsági társainak, hogy ők is szemügyre vehessék, hogy a fogyatékkal élő, óvodáskorú gyerekek fejlesztésével és nevelésével foglakozó intézményben milyen állapotok uralkodnak. 
Nagy probléma a penészesedés, a vakolathullás, a nyílászárók elkorhadtak, korszerűtlen a fűtésrendszer, nincs tetőszigetelés, az ajtók megvetemedtek, sok helyiségben nincs is rendes padló, csak beton és rajta vékony PVC."

321757_az_oktatasi_es_szocialis_bizottsag_ulese.jpg

"Rettegi Attila bizottsági elnök elmondta, hogy az óvoda (az Aranyhíd tagintézményeként) a KLIK fenntartása alatt működik, és az államnak lenne a feladata az állagmegóvás és a felújítás is, nem az önkormányzaté.

Végül – miután Kelemen többször is nekiment a témának - a bizottságban megegyeztek arról, hogy a felújítási kérdésekben illetékes gazdasági bizottságnak jelzik majd a problémát. Lendvai Ferenc (Fidesz) még hozzátette, jelen pillanatban a felújítás kérdése nem is aktuális, mivel már kimerült az idei felújítási alap, és ezeket a munkálatokat nem télen, hanem nyári szünetbe lehetne majd elvégezni. Másrészt viszont azt is meg kell érteni, tette hozzá, hogy ezen az óvodán kívül még további 40 intézmény van a városban, aminek fenntartásáét az önkormányzat felelős, és amelyek szintén telis-tele vannak felújítási igényekkel."

Forrás:

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/lesz_hova_alberletbe_menni_tobb_szaz_onkormanyzati

http://www.szombathely.hu/onkormanyzat/e-kozgyules_e-bizottsag/e-bizottsag_aktualis/?pid=aW5kZXguYXNweD8mYW1wO21lem89ODk5JmFtcDtraGFmZWx0ZXRlbD04OTksODg0LDEwMjEsMTAyNCZhbXA7cGY9MjUmYW1wO2xmPTQ2JmFtcDttZj0xMDU0JmFtcDtjbWY9MTA1NA==/

süti beállítások módosítása