Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Elmarad a Joskar-Ola Napok!

2021. május 28. - Kelemen Krisztián

Május 6.-án hivatalos közleményt adott ki a Joskar-Ola Alapítvány, melyben a kuratórium arról számol be, hogy elmarad az idei Joskar-Ola Napok. Azt gondolom, hogy felelősségteljesen döntöttek, hiszen a járvány még nem ért véget, még itt van közöttünk. Igaz, hogy már nem olyan mértékben, mint év elején, de a legfontosabb az emberek egészségének, életének a védelme. És ezzel a döntéssel éppen ez a cél..

Másrészt, azért hozzáteszem, hogy a nulla forintos kormányzati kompenzáció is abba az irányba terelte a dolgokat, hogy szeretett városunkban ne legyen forrás a nagyobb rendezvényekre. A 2019-ben, a közgyűlés által megszavazott - Joskar-Ola Napok szervezésének anyagi támogatása céljából - aláírt önkormányzati feladatellátási megállapodásban szereplő 6.000.000,-Ft/év támogatás kifizetését a pandémia és a kormányzati döntések közvetett forráselvonásai nem tették lehetővé sem 2020-ban, sem 2021-ben. Tehát, az alapítvány nem kapta meg ezt a támogatást. Az idei évben eddig 200.000 Ft támogatást kapott, amely kb. 2 havi rezsiköltséget fedez. Hozzáteszem, nem megbántva senkit, hogy itt a rezsiköltség nem munkabérkifizetésekből áll, hanem a könyvelői, bankszámlavezetési díjakból, az alapítványi iroda rezsiköltségeiből (távhő, víz, villany). Ráadásul, az alapítványi iroda erősen felújítára szorul. hiszen jelenlegi állapotában nem használható közösségi térként, mert ez jelenleg még mindig egy gyorsbüfének berendezett üzlethelyiség.

182643591_764563427559064_1422709440627021160_n.jpg

A "HIVATALOS KÖZLEMÉNY" pontosan így szól:
Kedves Joskar-Olaiak! Kedves Szombathelyiek!
A Joskar-Ola Alapítvány Kuratóriuma, egyben a Joskar-Ola Napok szervezői fájó szívvel tudatjuk azt a felelősségteljes döntésünket, hogy a lakótelepen és a városban élők egészségének védelme érdekében a Joskar-Ola Napok Kulturális és Sportfesztivált az idei évben sem rendezzük meg. Találkozzunk 2022-ben! Addig is vigyázzatok magatokra és vigyázzatok egymásra!
Baráti üdvözlettel:
Joskar-Ola Alapítvány Kuratóriuma
süti beállítások módosítása