Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Ez már nem a politikáról, hanem az emberségről szól!

2015. április 18. - Kelemen Krisztián

Miután a Joskar-Ola Napok Kulturális és Sportfesztivál, mint kulturális rendezvény, nem kapott támogatást az önkormányzat által kiírt Kulturális és Civil Alapból Dr. Puskás Tivadar Polgármesterhez fordultam személyesen, majd hivatalosan emailben, hogy a Polgármesteri 10.000.000 forintos keretből 1 millió forinttal támogatni szíveskedjen a Joskar-Ola Napok megrendezését!

354010_aprilisi_kozgyules_delutan.jpg

Nem szabad hagyni, hogy Szombathely kulturális életébe is beleszóljon a politika, nem szabad hagyni, hogy egy tradicionális rendezvény elsorvadjon, mert a politika úgy kívánja, holott ez nem politikai rendezvény! 

A következőket írtam le:

Tisztelt Dr. Puskás Tivadar Polgármester Úr,
Szombathely Megyei Jogú Város kulturális értékeinek megőrzése közös ügyünk. Közös ügyünk, mert a kultúra, a kulturális rendezvények színesebbé teszik Szombathely, Savaria mindennapi életét. Mi, mint a város Képviselői arra esküdtünk fel, hogy városunk érdekeit szolgáljuk és városunk érdekében cselekszünk, képviselve a város minden lakóját. 
A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány 1998 óta rendezi meg - Szombathely, talán egyetlen fesztivál jellegű rendezvényét - a Joskar-Ola Kulturális és Sportfesztivált. Ez a rendezvény meghatározó lett Szombathely életében, városi rendezvénnyé nőtte ki magát. Erre a rendezvényre igényt tartanak a Szombathelyiek az eddig is megszokott magas színvonalon. A Joskar-Ola Napok kulturális értékének köszönhetően az indulása óta sikertörténet. Amatőr és országosan elismert zenekarok, "Szombathely Hangja" tehetségkutató verseny, főzőverseny, kispályás labdarúgó bajnokság, erős-ember versenyek, gyermekprogramok széles választéka és még megannyi színes program várja minden évben az ide látogató Szombathelyieket. 
A rendezvényre minden évben meghívást kapott a tisztelt Polgármester Úr és a Képviselő-testület valamennyi tagja. Ez idén sem lesz másképp. Jómagam, és az Alapítvány Kuratóriuma idén is számítunk  a tisztelt Polgármester Úr megjelenésére és köszöntő beszédére.  
Ahhoz, hogy az Alapítvány az elmúlt évekhez hasonló színvonalon tudja megrendezni az idei Joskar-Ola Napokat a Polgármester Úr támogatása szükséges.

 

..........................................................

Azt gondolom, hogy innentől kezdve már az emberségről szól ez a történet...

Kép forrása: nyugat.hu

 

süti beállítások módosítása