Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Elkezdődött a játszótér rekonstrukciója

2015. április 28. - Kelemen Krisztián

Elkezdődött a játszótér felújítása, azaz inkább a szétbontása. A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány folyamatosan várja a helyi lakosság és a helyi vállalkozók pénzbeli felajánlását, mivel a felújítás közel kettő millió forintba kerül és jelenleg ennek az összegnek a töredéke áll rendelkezésre. 

dscf2024.JPG

A játszótéren szinte az összes játék balesetveszélyes, kezdve azzal, hogy a játékok esés, illetve ütéscsillapítása eltűnt a talajról az elmúlt 14 évben. Az apró kavics, amely az ütéscsillapítást ellátta szinte teljesen eltűnt, vagy betonná keményedett. Ez a probléma nem idén jelentkezett, hanem már évek óta meg kellett volna oldani ennek a felújítását. 

dscf2039.JPG

A játékok felülete kopott, rajt a festék és maga az anyag kipikkelyesedett azaz, bármikor felhorzsolhatja a gyerekek bőrét és kiszakíthatja a ruhájukat. A csúszdás játék felső része elkorhadt, a rugós játékok felülete sérülésveszélyes, a forgó hinta 1,5 éve le van szerelve, mert balesetveszélyes volt, a hinta gumiülőkéje elöregedett és még sorolhatnám.

dscf2031.JPG

A korábbi hivatalos TÜV felülvizsgálat 2012-ben készült és már akkor is tártak fel problémákat, amelyeket még időben reagálva sokkal kisebb összeggel meg lehetett volna oldani, mint most. A Kuratórium tagjai mindent megtesznek a lakótelep és a játszótér felújítása érdekében, és minden tiszteletem az övék, mert az idei év nagyon nehéz lesz ezekkel az elmaradt és évek óta húzódó feladatok megoldásával. Természetesen én magam is aktív résztvevője vagyok az alapítványi munkának, mert ez is a városrész érdekeinek képviseletét jelenti, azaz közösen oldjuk meg ezeket a problémákat, közösen tárgyalunk vállalkozókkal és ha kell közösen festjük le a játszótéri elemeket. Hamarosan erre is sor kerül...

A szakemberekkel többször bejárva a területet és átbeszélve a feladatokat, súlyos összegekről esett szó, melyet az Alapítványnak kell kifizetnie. Ez a helyi lakossági és a vállalkozói összefogás nélkül nem fog menni.

Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány

Számlaszám: 14100172-61320849-01000004

Köszönjük a támogatásokat, illetve bármilyen felajánlást szívesen fogadunk: bobcat munkagép 4-5 órás felajánlása vezetővel, teherszállító jármű felajánlása, élőmunkaerő felajánlása, faanyag felajánlás, és bármi amivel a játszótér felújítható, talicska, csákány, kültéri fafesték felajánlás...

süti beállítások módosítása