Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Elfogulatlan önkormányzati újságot!

2015. május 11. - Kelemen Krisztián

A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány jelezte felém, hogy elküldtek emailben egy Sajtóközleményt minden szombathelyi sajtóorgánumnak, melyben kérik a helyi lakosság és a helyi vállalkozók anyagi vagy szolgáltatásbeli támogatását a Joskar-Olán található játszótér felújítása ügyében. Azonban ezt a segítségkérő közleményt csak a nyugat.hu és a Savaria Fórum című ingyenes hetilap tette közzé. Hozzáteszem, hogy információim szerint a Szombathelyi7 elnevezésű "önkormányzati" hetilap egyik munkatársa még vissza is kérdezett az Alapítvány felé, hogy közzé tehetik-e a kiküldött Sajtóközleményt, ennek ellenére ez a lap sem hozta le.

11203167_966211730089662_8743009582505053219_n.jpg

Valaki kivette a laptükörből vagy bele sem került?  Helyette viszont beletették a Szombathelyi7-be és még a múlt pénteki Vas Népe című újságba is (a Szombathelyi Médiacentrum rovatába), hogy a szombathelyi önkormányzat számlát nyitott a lakossági adományok részére a kárpátaljai Kisdobrony település javára. Persze támogassuk a kárpátaljai magyar lakta települést, de ne a szombathelyi gyerekek kárára. Mitől tartanak, hogy a jóérzésű szombathelyiek inkább támogatják adományaikkal a gyerekek játszóterének felújítását, mint a Fideszes városvezetés karitatív céljait, amivel politikai hasznot kívánnak húzni? Örülnék neki, ha végre a Médiacentrumnál dolgozók egy kicsit elgondolkodnának azon, hogy hosszútávon érdemes-e nekik kiszolgálni azt a politikai vezetést, amely eddig háromszor szavazta le a Joskar-Olai gyerekek játszóterének a felújítását, és fontosabb nekik a 35 milliós gépjárműbeszerzés is, mint a gyerekek.

Ha már egyszer önkormányzati hetilap, legyen pártfüggetlen és elfogulatlan, mégis csak az adófizetők pénzéből fenntartott újságról beszélünk. Ne azt nézzék, hogy a segítség kérés melyik körzetből érkezett: fideszes vagy baloldali, hanem azt hogyan tudnának segíteni. Az Alapítvány Kuratóriumának tagjai, pedig mindeközben mindent megtesznek és megtennének azért, hogy a játszóteret mihamarabb fel tudják újítani, de ha még a sajtó is akadályt jelent abban, hogy segítséget kérjenek, akkor kihez fordulhatnának segítségért.

Ezúton is köszönöm szépen a nyugat.hu-nak és a Savaria Fórumnak, hogy közzétették az Alapítvány Közleményét, utóbbi méltó az "önkormányzati hetilap" elnevezésre! 

süti beállítások módosítása