Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Parkfenntartás a lakótelepen...

2015. május 11. - Kelemen Krisztián

Nagyon köszönöm a lakóknak, hogy a havi rendszerességgel megtartott fogadóóráimon mindig nagy számmal vesznek részt. Ebből arra következtetek, hogy a lakók nagy része - mivel 10-15 fő jelenik meg fogadóóráimon - foglalkozik és odafigyel a környezetére. Kivétel nélkül minden problémát közvetítek a hivatal felé, vagy az illetékes intézmény, vállalat vagy hatóság felé. Eddig az a tapasztalat, hogy mindenki aki a város érdekében dolgozik, jól végzi a munkáját, és ez így is van rendjén. A hivatal dolgozói megpróbálnak minden kérésnek eleget tenni, és a fontos dolgokban azonnal intézkednek betartva a hivatal és a törvény által előírt szabályokat. Fontos ez a jó együttműködés a lakosság és a hivatal között a képviselő közreműködésével. Persze, vannak olyan esetek, amikor várni kell, türelmesnek kell lenni, mert lassabb egy folyamat, mint ahogy arra a lakók számítanak.

Biztosan lesz probléma nyáron a fűnyírással is, hiszen én látom azt, hogy a SZOMPARK a lehetőségeihez képest erején felül teljesít. Véleményem szerint egy városi parkfenntartónak legalább kétszer ennyi alkalmazottal és jobb, nagyobb gépparkkal kellene rendelkezni. Ennek ellenére sokkal jobb a helyzet, mint tavaly, de azért türelmet és megértést is kérek a lakóktól. Sokan nem tudják, de 1 hónapba telik a SZOMPARK-nak mire az egész város területén egyszer lenyírják a füvet, pedig dolgoznak szombaton és ha jól tudom még vasárnap is. Kevés a gép, kevés a munkás, sokkal többet kellene a városnak a parkfenntartásra költeni!

A lakók jelezték - és köszönöm nekik - hogy a Barátság utcában van egy kiszárad fa. Jeleztem a parkfenntartó felé és azt a választ kaptam, hogy hamarosan kivágják. Íme:

img_20150507_135546_1.jpg

 

Idén sokat dolgozott a SZOMPARK a lakótelepen. A teljesség igénye nélkül:

  • Fák metszése, kivágása lakók kérésére
  • Bokrok metszése
  • Játszóterek rendbe tétele, Barátság úti játszótér kerítésének cseréje
  • Zöldterületi szemétszállítások
  • Homokozók homokjának cseréje
  • Kavicsos sétányok gaztalanítása

És köszönet illeti a Hárofit és a Savaria REHAB-TEAM dolgozóit is, mert minden héten szedik a szemetet a lakótelepen.

süti beállítások módosítása