Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

A józan gondolkodás hiánya...

Vajon melyik a járható út?

2015. június 22. - Kelemen Krisztián

Érdekes esetet tárok most önök elé:

Mint ismeretes a Joskar-Ola lakótelepen van egy balesetveszélyes járdaszakasz, melyet szeretnénk a lakókkal egyetértésben nagyon gyorsan felújítani, mivel állapota kritikán aluli. Amikor a hivatal szakembereivel voltam ezen a részen egy műszaki bejáráson, ők is elszörnyülködtek, hogy milyen állapotban van. Ez a kép többet mond erről ezer szónál:

11083649_355826794625327_7455144037617758220_n_1.jpg

Be is nyújtottam a felújítási igényt a hivatal felé. A hivatal dolgozói rendesen végzik a munkájukat, foglalkoztak az üggyel. Meg vannak a tervek - kiváló! Forrás is lenne rá hiszen van egy karcsú, de erre a célra szánt 50 millió forintos út és járda felújítási keret, melyből szinte még a teljes összeg rendelkezésre áll, körül-belül 46 millió forint.

Azt a tájékoztatást kaptam a hivatalban, hogy pénteken délelőtt még benne volt az anyag a hétfői (2015.06.15.) Gazdasági és Városstratégiai Bizottság előterjesztései között, azonban mire a Bizottsági ülésre ért volna, (13 órára) "véletlenül" kikerült belőle. Kérdeztem, hogy miért? A válasz: mert kivették!

Kivették? Ki vette ki? Miért vette ki? Miért nem születhetett döntés az ügyben? Ki dönti el, hogy egy bizottság miről hozhat és nem hozhat döntést? Mikor kerül a bizottság elé legközelebb? Lesz egyáltalán legközelebb? 

Minden adott a beruházáshoz: tervek (engedélyek), forrás... Már csak az akarat hiányzik!

Azért örüljünk, hogy a Deák Ferenc utcai járdát felújítja a város. Hasonlítsuk csak össze a kettőt. Melyiknél indokoltabb a felújítás? Melyiknél kellene megszüntetni a balesetveszélyt? Ilyen a józan ész hiánya, amikor nem számít az ember a lakó, csak a politika... 

Ezt fogják felújítani:

süti beállítások módosítása