Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Elektromos utcai kerekesszékek töltési lehetősége

2015. július 15. - Kelemen Krisztián

Múlt héten felkeresett egy szombathelyi Polgár, aki csak elektromos kerekesszékkel tud közlekedni a városban egészségügyi okokból kifolyólag. A következő problémát vázolta fel nekem:

Ha az elektromos kerekesszéke a belvárosban közlekedés közben lemerül, akkor sehol nem tudja feltölteni. Kitől kérjen segítséget?

el-go-m-elektromos-4-kereku-moped.jpg

Mivel teljesen jogos a felvetés, ezért írásban kértem a tisztelt Polgármester Urat és a Városüzemeltetési Osztályt, hogy a közintézményekben, illetve legfőképpen a Városházán jelöljön ki az Önkormányzat olyan helyeket, ahol ezeket az elektromos utcai kerekesszékeket lemerülés esetén fel lehet tölteni.

A napokban kaptam az értesítést, hogy kérésemnek - a kerekesszékkel közlekedők érdekében - eleget tesz az Önkormányzat és a Városházán kijelölnek az akkumulátor feltöltéséhez egy helyet. Ha ilyen történik, akkor a Városháza földszinti recepcióján kell érdeklődni és készséggel állnak rendelkezésre, illetve segítenek a feltöltésben, a probléma megoldásában. A másik ilyen feltöltési lehetőség a 11-es Huszár úton található Forrásközpont, ahol szintén segítenek a kerekesszékkel élőknek.

Ez ismét egy kis lépés, de a közjót szolgálja! Szombathely, legyen még jobb hely!

süti beállítások módosítása