Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Pozitív eredmények a decemberi Közgyűlésen

2015. december 11. - Kelemen Krisztián

1. A 9-es busz gyakrabban közlekedik 2016. február elsejétől a Derkovits és Joskar-Ola városrészek között. Az április óta tartó huzavona után végre a Közgyűlés elé került Horváth Soma Képviselőtársammal tett közös javaslatunk miszerint a "9"-es busz munkanapokon a reggeli és a délutáni órákban 20 percenként közeledjen. A javaslatot a Közgyűlés elfogadta.

2. A 29A jelű busz, szintén 2016. február elsejétől betér a Joskar-Ola lakótelepre és megáll a Mari ABC-Pázmány P. krt. buszforduló-Mari ABC megállókban is.

vasi_aat-311_2.JPG

3. Szent Márton Templom előtti tér felújítása elfogadásra került a Szent Márton Évhez tartozó Szent Márton Terv keretein belül.

szent_marton3-kicsi.jpg

4. Az önkormányzat nyilvántartásában nem szerepel a Mikes Kelemen utcában található kutyafuttató, amit egyébként kutyafuttatóként használnak és ezt egy tábla is jelzi. Kértem, hogy a hivatal vizsgálja meg a terület besorolását, jogállását és jelölje ki hivatalosan is kutyafuttató területként a helyet. A Közgyűlés támogatta azt a lehetőséget, hogy a kutyafuttatók mellett külön a kutyaürüléknek kihelyezett tartókból a SZOMHULL az ürüléket elszállítsa. Továbbra is javaslatom volt a kutyaillemhelyek kihelyezése, zacskóval és szemetessel, mert vallom, hogy a kulturált kutyatartást akkor várhatja el a város teljes mértékben, ha ennek feltételeit meg is teremti.

10253900_1428184307439272_917617045780315235_n.jpg

5. A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány beadványa is zöld utat kapott, miszerint szeretnének fenntartani egy irodát egyrészt a tárgyi eszközök tárolására, másrészt pedig lehetőséget adva ezzel a lakótelepen élő időseknek egy idősek klubja kialakításához.

süti beállítások módosítása