Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Joskar-Ola Napok 2016. augusztus 12-14.

2016. április 01. - Kelemen Krisztián
  • A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány is adott be pályázatot a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságához az idei, XVIII. Joskar-Ola Napok Kulturális és Sport Fesztivál támogatására, mivel az idei rendezvény - a programkialakítását tekintve - szorosan kapcsolódik a Szent Márton Emlékévhez. A pályázati anyag szerint a Joskar-Ola Napok ideje alatt kialakításra kerülne egy park, melyen a Szent Mártonhoz közvetlenül kapcsolódó programok kapnának helyet. Ilyen például a Szent Márton szellemiségét tükröző jótékonykodási lehetőség, de helyet kapnának gyerekjátékok, állatsimogató és a Szent Márton korabeli elemek. Az Alapítvány képviselői többször egyeztettek Szombathely Kultúráért felelős Alpolgármesterével, melyeken én is részt vettem, mint meghívott, mint a körzet képviselője. Az Alpolgármester Úr biztatta a Kuratórium tagjait, hogy adjanak be pályázatot, mert 25 millió forint áll rendelkezésre a pályázati kiírásban. A Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának Elnöke is bátorítja videónyilatkozatában a civil szervezeteket, hogy adjanak be pályázati programokat:

"A programok sikerességét garantálja a magas keretösszeg, és az hogy Szombathelyen nagyon sok olyan civil szervezet van - meggyőződésem szerint - akik segítő programokat, kulturális programokat hatékonyan, színvonalasan tudnak szervezni a városban." - nyilatkozza Dr. Takátsné Dr Tenki Mária.

A színvonalas programok szervezését Dr. Puskás Tivadar Polgármester Úr is alátámasztja a tavalyi évben kiadott köszöntőjében:

11873519_1018092728234895_7256569463572243487_n.jpg

A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány az elmúlt 17 évben bebizonyította, hogy képes Szombathelyen színvonalas, és minden igényt kielégítő Kulturális és Sportfesztivált szervezni, ezért az Alapítvány mindenképpen számít a Bizottság és az Önkormányzat támogatására, hogy az idei Joskar-Ola Napokat a lakók igényei szerint és a terveknek megfelelően tudják megszervezni. 

Bízva a támogatásban, várjuk az eredményt.

FRISSÍTÉS:

A Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága a beérkezett támogatási igények elbírálása után a Bizottsági ülésen kihirdette az eredményt:

A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány a 25 millió Ft Civilszervezetek számára kiírt pályázati pénzből 0, azaz NULLA forintot kapott.

 

2015-ben a Joskar-Ola Napokon közel 20.000 ember vett részt. Képek a galériában a tavalyi rendezvényről:

 

süti beállítások módosítása