Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Képviselői keretem felhasználása

2016. április 01. - Kelemen Krisztián

Az idei évben a rendelkezésre álló 3 millió forintos képviselői keretet idén is a lakók igényeinek megfelelően szeretném felhasználni. A Gazdasági és Városstratégiai Bizottsághoz beadott kérelmet a Bizottság támogatta, hiszen egyrészt városfejlesztési, másrészt pedig kulturális célokat szolgál a képviselői keretem felhasználása. A Bizottság döntése mellett a Közgyűlés támogatása is szükséges a képviselői keretem felhasználáshoz. Bízom benne, hogy az áprilisi Közgyűlésen a képviselő-testület támogatja a kérelmet. A lakók kérésére és a lakókkal egyeztetve a következő célokat fogalmaztam meg:

1.000.000,-Ft játszótéri eszközökre:

– A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány az önkormányzattal és a SZOMPARK Kft-vel együttműködve bővíteni kívánja a közterületi játszóterek eszközállományát. Ez a bővítés 7 darab rugós játék és 2 darab homokozó telepítését jelenti.

homokozo_acer.png

Ezzel az eszközvásárlással a Joskar-Ola lakótelepen található közterületi játszóterek közül 7 helyen történne bővítés. A Városi Főkertész Asszonnyal bejárva a lakótelepet, olyan helyeket jelöltünk ki bővítésre, ahol régebben bőséggel rendelkezésre álltak játszótéri eszközök, azonban ezek egy jó része kiemelésre került, mivel nem feleltek meg az Európai Uniós szabványoknak, de helyettük új eszköz nem került telepítésre. 

 

lovacska_acer.png

 

500.000,-Ft értékben "YO-kupon" a Joskar-Olán élő gyermekeknek:

– XVIII. Joskar-Ola Napok Kulturális és Sport Fesztivál 2016 rendezvényen „YO-Kupon” támogatása, annak érdekében, hogy a Joskar-Ola lakótelepen élő gyermekek (500 fő) ingyen vehessék igénybe a rendezvény ideje alatt a vidámparkot. A tavalyi évben ez a kezdeményezésem óriási sikert aratott a kisgyermekes családok körében, hiszen ezzel a kuponnal ingyenesen vehették igénybe a gyerekek a vidámparkot. Ezzel a lehetőséggel támogatni kívánom a lakótelepen élők szórakozáshoz jutási lehetőségét, segítve és erősítve ezzel a lakótelepen élők összetartozását. A tavalyi "YO-kupon"-hoz hasonló lesz az idei is.

11825775_1018093258234842_7502818663816945401_n.jpg

 

1.000.000,-Ft rekreációs tornapályára:

– A Joskar-Olán élők közül nagyon sokan kerestek fel engem az elmúlt 2 évben, azzal az igénnyel, hogy szeretnének a lakótelepen egy kültéri sportolási lehetőséget a meglévő foci és kosárlabda pályákon kívül. Egy olyan helyet szeretnének, ahol lehet erősíteni és tornagyakorlatokat végezni. Ennek a kérésnek kívánok eleget tenni ezzel a beruházással. A tervezett tornapálya lehetőséget adna testnevelés óra megtartására is.

kallai_ildiko_fitness_vilagbajnok_es_a_gregor_jozsef_altalanos_iskola_diakja.jpg

A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány az önkormányzattal és a SZOMPARK Kft-vel együttműködve létre szeretne hozni a lakótelepen a Mikes Kelemen utca 3. számú tömbépület mellett egy „Rekreációs tornapályát”. A tornapálya kialakításának célja, hogy a Joskar-Ola lakótelepen élő családok - gyermekek és felnőttek egyaránt – lehetőséget kapjanak a szabadtéri sportolásra. A beruházás összköltségvetése 2.000.000,-Ft. A Városi Főkertész Asszonnyal bejárva a lakótelepet a választás a Mikes Kelemen utca 3. szám melletti zöld területre esett, abból a megfontolásból, hogy a lakóövezet közelségével a tornapálya élettartama nagymértékben növelhető. A környéken élő lakókat személyesen kerestem fel, mivel a beruházáshoz a lakók hozzájárulása is szükséges. Az otthon tartózkodó lakók közül kivétel nélkül mindenki támogatóan nyilatkozott a tornapálya telepítését illetően.

hunbars_csapat-_kovari_gabor_es_hordos_mark.jpg

kallai_ildiko_fitness_vilagbajnok_es_a_gregor_jozsef_altalanos_iskola_diakjai.jpg

A képeken a Rákosmentén kialakított tornapálya látható. Ehhez hasonló kerülne kialakításra a Joskar-Ola lakótelepen is.

500.000,-Ft az Alapítvány kezelésében lévő játszótéren a forgóhinta megjavítására:

– A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány kezelésében lévő játszótéren a tavalyi évben egy játékeszköz felújítása elmaradt, mivel erre már nem jutott megfelelő forrás. Ennek a játékeszköznek a felújítását kívánom támogatni ezzel az összeggel, illetve amennyiben lesz összeg maradvány, akkor a 2016-os Joskar-Ola Napokat kívánom támogatni. A felújításhoz szükséges 3 darab szabvány huzal és 3 darab ülés lánccal, melyet az Alapítvány kizárólag a gyártótól tud beszerezni. A felújítás után így nézne ki a forgóhinta.

01_2_2.jpg

Amennyiben a gyártó nem tudja valamilyen oknál fogva legyártani az eszközhöz a szükséges alkatrészt, akkor valamilyen másik játékeszköz kerülne a hinta helyére.

süti beállítások módosítása