Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Minden eddiginél nagyobb dobásra készül a nagykorúvá vált Joskar-Ola Napok

2016. április 14. - Kelemen Krisztián

Szent Márton szellemiségét is követik a szervezők, akik nemzetközi sztárt is ígérnek.

A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány 2016. augusztus 12-13-14.-én tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a népszerű Joskar-Ola Napok Kulturális és Sportfesztivált, melyen tavaly már csaknem 20 000 ember vett részt. Ezzel nemcsak Szombathely legrégebbi, hanem egyben legnagyobb lakótelepi rendezvényévé nőtte ki magát.



Az idei szorosan kapcsolódik a 2016-os Szent Márton Emlékévhez, melyet Szombathely védőszentje születésének 1700. évfordulójára emlékezve hirdettek meg. A Joskar-Ola Napok jó példa arra, hogy a XXI. században is követhetjük Európa egyik legismertebb szentjének szellemiségét, tehát lehet tenni, munkálkodni a közért. 

Az emlékév egyik jelmondata a "Közösségben vagyunk", ennek jegyében a jubileumi év programjai a párbeszédet és a közösségek találkozását segítik. A találkozás fontosságára hívja fel a figyelmet a város népszerű fesztiválja is.

385464_joskar_ola_napok_2015.jpg

Arra, hogy együtt kapcsolódhat ki gyerek, fiatal és felnőtt, vagyis generációkat hoz össze a rendezvény. 

Bár az esemény nagykorúvá vált, és feszegeti eddigi határait, a cél továbbra is maradt a régi: az, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő programot, és erősítsék a környéken élők összetartozását. A szervezők szem előtt tartják azt is, hogy egy évről évre megrendezett fesztiválnak folyamatosan meg kell újulnia.

Azért is, hogy a vasiaknak ne kelljen több száz kilométert utazniuk egy igazán nívós programsorozatért. 

Minden eddiginél nagyobb a kínálat 2016-ban: lesznek például népi játékok, nemzetiségi műsorok, mozgó vidámpark, amerikai autós bemutató, kispályás labdarúgó torna, főző verseny.

385506_joskar_ola_napok_2015_1.jpg

A szervezők több kedvelt előadót is meghívtak, fellép hazánk egyik legnépszerűbb pop-rock együttese, a Honeybeast is. Sőt az alapítvány mert nagyot álmodni, hatalmas dobásnak ígérkezik az a nemzetközi sztár, akinek személyét egyelőre teljes titokban tartják. 

Hétről hétre egyre több információ lát majd napvilágot, ezért érdemes lesz a XVIII. Joskar-Ola Napokkal kapcsolatos híreket folyamatosan nyomon követni a fesztivál web - és Facebook-oldalán.

Forrás:

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/minden_eddiginel_nagyobb_dobasra_keszul_a_valt_ola

süti beállítások módosítása