Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Megvalósulhat a MagikMe Pillangó a Joskar-Olán

2016. június 17. - Kelemen Krisztián

Megvalósulhat a mozgássérült gyerekek álma a Joskar-Ola lakótelepen, mivel a 2016. június 09.-ei Közgyűlés megszavazta azt a kezdeményezést, hogy a Mikes Kelemen utcai tömbbelső játszóterére egy MagikMe Libikóka integráló játékeszköz kerülhessen. A kezdeményezés rajtam keresztül egy mozgássérült gyermeket nevelő Anyukától érkezett, aki szerint fontos, hogy Szombathelyen legyen olyan játszótér is, ahol mozgássérült gyermekek is tudnak játszani.

magikme3-640x350_1.jpg

Ezúton is köszönöm, azoknak, akik anyagilag támogatták a kezdeményezést: Dr. Ipkovich György, Dr. Puskás Tivadar, Dr. Czeglédy Csaba, Szuhai Viktor és a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány. Az ő támogatásukkal jött össze, az a közel hatszázezer forint, amibe ez a játék kerül. Ez egy négyágú libikóka, amelyen két sérült gyerek hason fekve, és két egészséges, ülő gyerek játszhat közösen. Együtt hozhatják mozgásba a Pillangót, és a középen található forgatós játékkal is közösen játszhatnak. Az országban már több helyen vannak ilyen játszóterek.

9ce718_6c1ef257010c4bf5934e637ee1c16bae.jpg

A jövő héten indulnak az egyeztetések a telepítéssel kapcsolatban. Bízom benne, hogy hamarosan, de legkésőbb ősszel már használhatják a gyerekek.

süti beállítások módosítása