Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Választókörzetem térképe

2016. július 12. - Kelemen Krisztián

Sokan keresnek fel a Piacon látható hajléktalanok által okozott problémákkal, viszont sokan nem tudják, hogy a Vásárcsarnok nem az én választókörzetemhez tartozik, csak úgy mint a Bercsényi Miklós Általános Iskola sem, sőt még a Kinizsi Pál utca sem. Ami az én körzetemhez tartozik az rózsaszínnel van jelölve a térképen. 

Ennek ellenére fontosnak tartom a Piac körüli problémák megoldását, mivel nap, mint nap találkozunk olyan látvánnyal, ami még egy felnőttnek is sok, pláne egy gyermeknek. Nekem fontos, hogy a Piacra járó Joskar-Olaiak ne azt lássák, amivel szembesülnek naponta, ezért rendszeresen konzultálok és kérem a Közterület-Felügyelet, a hajléktalanokat ellátó önkormányzati intézmény, a rendőrség segítségét abban, hogy próbáljuk meg kulturált környezetet teremteni a Piac környékén. 

Persze, ez nem könnyű és a probléma nagyon összetett. Az elmúlt pár hónapban nagyon sok panaszt lehetett hallani a hajléktalanok miatt, mert számuk Szombathelyen az elmúlt időszakban megnövekedett. Az utcán élők miatt gyakoriak a problémák, köztisztasági és közegészségügyi szempontból a Piac, a Szent Márton Templom, a Borostyánkő Áruház, a Fő tér, a Gáyer-park és a Derkovits lakótelep környékén.

Szükséges lenne egy hatékonyabb önkormányzati program, mellyel ezek az emberek visszavezethetőek lennének a normális társadalmi élet, a munka világába. Persze, ehhez komoly forrásra is szükség lenne, de kérdezem, hogy a 800 millió forint Szent Márton Emlékévhez kapott kormányzati támogatásból nem lehetett volna erre a célra is elkülöníteni egy kisebb összeget?

Választókörzetem térképe:

13619833_521274524747219_459642356177854519_n.jpg

süti beállítások módosítása