Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Kutyafuttató a Joskar-Olán

2016. augusztus 25. - Kelemen Krisztián

A Mikes Kelemen utcai kutyafuttató a város egyik legideálisabb helye a kutyatartók és kutyáik számára. A Városüzemeltetési Osztály felé folyamatosan továbbítom az ebtartók kéréseit, észrevételeit a futtatóval kapcsolatban. Ilyen például a kerítés menti fák metszése a futtató területén, melyet a parkfenntartó munkatársai el is fognak végezni az idei metszési tervek szerint a téli hónapokban. 

img_20160824_141651.jpg

A 2015. év elején készített fejlesztési tervemben, melyet szintén benyújtottam ezek szerepeltek: a Kutyafuttató terület teljes rehabilitációja, a Mikes Kelemen utcai zöld terület fejlesztése, kutyaillemhelyek telepítése a lakótelep két pontján. Persze a városvezetés ezek közül egyet sem szerepeltetett a TOP pályázatokban.

img_20160824_141640.jpg

A választások előtti képviselőjelölti levelemben pedig ez szerepelt a futtatóval kapcsolatban:

"Fontosnak tartom a kutyafuttató rendbe tételét is, új kutyajátékokkal, kutya-illemhelyekkel, zacskókkal, kukákkal és egy a gazdik és a kutyák számára kialakított hűsölővel, padokkal, asztalokkal és itatóval. Fontosnak tartom a lakók nyugalma érdekében, hogy a „futi” kerítése hibátlan legyen, és a kutyák ne tudjanak kiszökni. Nagyon szép ez a rész, télen a gyerekek kedvelt szánkózó helye, ezért is fontos, hogy jobban vigyázzunk rá."

img_20160824_141627.jpg

Fontos számomra, hogy fejlessze az önkormányzat ezt a területet is. A kerítés cseréjét meg fogjuk oldani. Köszönöm az önkéntes felajánlási ígéreteket a kutyatulajdonosok részéről, mellyel könnyebben fogunk, közösen pozitív eredményt elérni a futtatóval kapcsolatban. A közvilágítási igényt szintén elküldtem a Városüzemeltetési Osztály részére, jelenleg a választ várom részükről.

img_20160824_141644_1.jpg

Nagyon szép lett a Károly Róbert utcában található kutyafuttató, melyet Dr. Nemény András újíttatott fel képviselői keretéből. Ezúton is gratulálok hozzá. Szeretném, ha a Joskar-Olai kutyafuttató is hasonlóan lenne felújítva, növelve ezzel a kutyatartók komfortérzetét.

Legutóbb a FEHE Kft. közfoglalkoztatott munkatársai tisztították meg a hulladéktól a Mikes Kelemen utcai kutyafuttatót. Ezúton is köszönöm szépen a munkájukat!

süti beállítások módosítása