Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

A LAKOSSÁGI FÓRUMRÓL RÖVIDEN...

2016. november 22. - Kelemen Krisztián

A Lakossági Fórumon a lakók, a meghívott előadók tájékoztatója után feltették kérdéseiket, melyekre az adott szakterület képviselői válaszoltak. A lakosságtól több konstruktív javaslat is érkezett a lakótelepet illetően, melyeket ezúton is köszönök.

15135620_1224837740895318_1201648024_n.jpg

Szó volt a parkfenntartásról, azon belül a fák metszéséről a téli időszakban. Elmondtam, hogy a Szompark Kft. Igazgatójával egyeztetve visszametszik a Pázmány Péter krt. 54.-64. lakótömbnél található fákat, melyek lombkoronája zavarja a lakótömbben élőket.

Szó volt a köztisztaságról, és a közbiztonságról, melynek keretein belül elhangzott, hogy a statisztikai adatok alapján a Joskar-Ola az egyik legbiztonságosabb lakótelep a városban. A közbiztonság növelése érdekében egy közterületi kamera kerül kihelyezésre a volt Szent-Györgyi iskola elé, valamint a lakosság hozzáállásán és összefogásán múlik, hogy a Claudius Polgárőr Egyesület keretein belül lesz-e Joskar-Olai Polgárőrség. 

Beszéltünk az idei fejlesztésekről is, így például a kisebb útburkolat javításokról, a csatornafedelek javításáról, a fitneszpark telepítéséről, az intézményi felújításokról, az integráló libikóka telepítéséről, a közterületi játszóterek bővítéséről, a sportpálya felújításáról a Pázmány Péter körúton, a gyalogátkelőhely létesítéséről a Hunyadi úton. Egy kedves lakó mindenki előtt megköszönte, hogy a gyalogátkelőhely megvalósult és így most már a lakók biztonságosan kelhetnek át a Hunyadi úton.

Szó esett a szükséges járdafelújításokról a Hajnal utcában, és a Pázmány Péter krt. 42.-52. és a 54.-64. tömbbelsőkben. 

Összességében nem merült fel olyan probléma, mellyel még ne foglalkoznék aktívan.

A Lakossági Fórum meghívott Előadói voltak:

Kiss Dávid - Ügyvezető Igazgató, SZOMPARK Kft.

Puklér Géza – Hulladékgazdálkodási Igazgató, SZOMHULL Kft.

Herczeg Imre - KMB Főtörzszászlós, RENDŐRSÉG

Dr. Varsányi Péter - Igazgató, KÖZTERÜLET-FELÜGYELET

Dóka Zoltán - Szolgáltató Központ Igazgató, ÉNYKK Zrt.

Kiss Viktória - Elnök, Claudius Polgárőr Egyesület

Ezúton is köszönöm szépen a meghívott Előadóknak, hogy elfogadták meghívásomat és tájékoztatták a lakosságot a tevékenységükről, illetve hogy készségesen megválaszolták a feltett kérdéseket! Köszönöm szépen a Lakóknak, hogy eljöttek és figyelemmel kísérik a lakótelep fejlődését!

süti beállítások módosítása