Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Nyílt levél Dr. Puskás Tivadar Polgármester Úrnak

2017. január 12. - Kelemen Krisztián

Mint ismeretes a 2016. decemberi bizottsági üléseken elvi döntés született, arról hogy a városvezetés a szombathelyi hajléktalan ellátás intézményeinek összevonásával egy új, komplex hajléktalan szálló létrehozását tervezi, tehát a jelenlegi helyén lévő hajléktalan szállót a Szent Gellért utca 4. szám alá költöztetnék, és ez a helyszín a Mikes Kelemen utca végénél található.

Több lakó is felkeresett, hogy aggodalmukat és tiltakozásukat közvetítsem a városvezetés felé. Én, mint a Joskar-Ola lakótelep önkormányzati képviselője az Oktatási és Szociális Bizottság ülésén is és a Közgyűlésen is kértem, hogy ezzel kapcsolatban legyen lakossági egyeztetés egy nyílt lakossági fórum keretében, hiszen egy ilyen horderejű kérdésben nem hozhat döntést a városvezetés a lakók megkérdezése nélkül. 

Hangsúlyozom, hogy nem a hajléktalanok ellen vagyok, hanem a lakók érdekeit képviselem, és a lakók érdekei azt kívánják, hogy erről legyen lakossági egyeztetés ahol a lakók is elmondhatják az álláspontjukat.

Tehát immár harmadszorra, nyílt levélben kértem, hogy a Szent Gellért 4. szám alá költöztetés szándékáról tájékoztassák a nyilvánosságot és legyen társadalmi egyeztetés az ügyben egy lakossági fórum keretében.

Tisztelt Dr. Puskás Tivadar Polgármester Úr!

Tekintettel arra, hogy a 2016. decemberi Bizottsági üléseken elvi döntés született arról, hogy a városvezetés át szándékozik költöztetni a Zanati út 1. szám alatt található hajléktalan szállót a Joskar-Ola lakótelep déli oldalára, a Mikes Kelemen utca végébe, pontosabban a Szent Gellért utca 4. szám alá, kérem a tisztelt Polgármester Urat, hogy erről a részleteket tárja a nyilvánosság elé és nyílt lakossági fórum keretében tartson lakossági egyeztetést az ügyben!
Az én dolgom, mint a Joskar-Ola lakótelep önkormányzati képviselője, hogy képviseljem a lakosságot, és a lakók érdekeit, a Polgármester Úrnak pedig kötelessége a lakosságot tájékoztatni a tervezett átköltöztetésről, mivel a lakók bőrére megy a vásár.
Bízom abban, hogy a tisztelt Polgármester Úr is belátja, hogy egy ilyen horderejű, a lakók életét több évtizedre meghatározó kérdésben nem dönthetnek a lakók megkérdezése nélkül!
Maradok tisztelettel: 
Kelemen Krisztián, a Joskar-Ola lakótelep önkormányzati képviselője
334516_januari_kozgyules_delelott_1.jpg
Itt az előterjesztés, melynek végrehajtási határideje: február 28. 

1_2.jpg

2_1.jpg

3_1.jpg

süti beállítások módosítása