Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Nem lehet elhanyagolt a lakótelep!

2018. június 09. - Kelemen Krisztián

Nem lehet elhanyagolt a Joskar-Ola lakótelep a parkfenntartás szempontjából sem! Ezért a parkfenntartó a korábban kiírt munkálatokat legkésőbb 2018. június 20.-áig elvégzi. Ezek a következők:

- az Alapítványi játszótéren az elmozdított rögzített padok visszahelyezése, rögzítése
- Pázmány P. krt. 11-13. É-i oldalán levő sportpálya „négyévszakos” hálóra történő lecserélése
- Pázmány P. krt. 42-52. sz. által közrezárt játszótéren a cserjék gyommentesítése, magoncok eltávolítása, az indokolt metszések elvégzése
- játszótéri információs táblák pótlása
- padok festése a jelzett játszótereken
- játszótéri kerítések lokális javítása
- Pázmány P. krt. 54-64. által közrezárt játszótéren a homokozó keret javítása
- Barátság u. 1-7. K-i oldalán levő játszótéren a fa szegélyek elbontása
- A játszótereken az ütéscsillapító burkolatok lazítása, igazítása rendszeresen elvégzésre kerül, a kavicsos felületek gyommentesítése folyamatban van.

img_20180608_103221.jpg


Ezen túlmenően folyamatosan nyírják a füvet és szedik a szemetet. Közben megjavították a karusszeles hintát az alapítványi játszótéren, megnyírták a bokrokat a Pázmány P. krt. 46.-nál, rendbe tették a Mikes 5-29. tömbbelsőben és a Pázmányon a játszótereket, növényvédelmi és kártevők elleni védekezést hajtottak végre a lakótelepen. 

img_20180608_112513.jpg

Jelzésemre metszeni fogják a járdákra ránőtt sövényeket és gyommentesítik a járdákat.

A Szompark-nak és a FEHE Kft. munkatársainak is köszönöm a munkájukat! Együtt közösen a lakótelepért!

És hamarosan elkezdődik a kutyafuttató kerítésének a felújítása, cseréje is, melyet képviselő keretemből finanszíroz a Joskar-Ola Alapítvány. Ezúton is köszönöm áldozatos munkájukat! A beruházásban a kerítés részleges cseréje, a kutyafuttató északi oldalának teljes lezárása valósul meg és egy pad-asztal garnitúra kerül kihelyezésre. Várhatóan legkésőbb július elején indul a kivitelezés. A beruházás költsége 2 millió Ft. 

img_20180608_102636.jpg

2019. szeptemberétől Horvát Oktatási Központ működik a lakótelepen a volt Szent-Györgyi iskola épületében. A működés megkezdését az épület felújítása előzi meg, melyet több ütemben hajtanak végre. Ehhez a látványtervek, tervrajzok készen állnak. Szép, impozáns épületet kap a Joskar-Ola, a lakótelep szívében. 

650128_horvat_oktatasi_kozpont_letesul_szombathelyen.jpg

A munkálatok várhatóan még idén elkezdődnek...

süti beállítások módosítása