Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Közgyűlés 2018.10.25.

2018. október 26. - Kelemen Krisztián

Letette képviselői esküjét Dr. László Győző, az 5. számú választókörzet megválasztott Képviselője tegnap a Városházán. Dr. László Győző frakciónk tagjaként, elsősorban a Derkovits városrész egy részén élőket képviseli.

dsdya.jpg

A tegnapi Közgyűlésbe a 4. napirendi pontnál kapcsolódtam be. Késésem oka egy családi program volt, melyet már augusztusban leszervezett a családom.

Az egyik legfontosabb napirendi pontnál - a "Javaslat Szombathely közlekedési rendszerének felülvizsgálatára" - elmondtam, hogy 5 szót írtam le az előterjesztéssel kapcsolatban: Évekkel - Ezelőtt - Kellett - Volna - Elkezdeni!

Viszont örülök annak, hogy a frakciónk által évek óta javasolt közlekedési és parkolási koncepció kialakításának szándéka legalább visszaköszön az anyagban. Hiányoltam az anyagból a rövid, közép és hosszú távú célokat! Mit szeretnénk? Kevesebb autót az utakon? Gyorsabb, gördülékenyebb forgalmat? Akkor ehhez cselekvési terv kell!

Ehhez szerettem volna ötletekkel szolgálni:

1. Biztonságos utakat, körforgalmakat, hidakat!

Fontos a balesetmentes és gördülékeny közlekedés érdekében az utak jó állapota, mivel jelenleg rengeteg a baleset és ezek egy része a rossz állapotú körforgalmaknak és utaknak köszönhető, mint például a Hunyadi-Szent Gellért  körforgalom vagy a Hunyadi út rossz állapota. Hasznos, lenne kanyarodó sávok kialakítása is.

2. Biztonságos kerékpárutakat!

Fontos, hogy védett, belső kerékpárutak legyenek! Egyes kerékpárutak állapota kritikán aluli. Hogyan várhatjuk el a kerékpárral közlekedők számának növekedését, ha nincsenek meg ehhez a megfelelő feltételek?

3. Megfelelő parkolási lehetőségek biztosítása a városban!

Több helyen forgalomlassító a parkolás a városban, mivel szűk utakon - nyilván hely híján - parkolnak az autók és több utcában is perceket kell várni a szemből érkező forgalomra, mire elindulhatunk. Ezen új parkolólemezek kialakításával segíthetünk!

4. Vonzó, modern tömegközlekedést! 

Amíg lepattant, régi buszok járnak, melyek időnként kigyulladnak és ontják a füstöt, nincsenek klimatizálva, akadálymentesítve, addig ne várjuk el, hogy egyre többen használják ezeket! Megyei jogú Városként legyen ráhatásunk, akár a pályázat feltételek meghatározásával a tömegközlekedés fejlesztésére! 

5. A szemétszállítás ne a reggeli csúcsidőben történjen!

Reggelente akár negyed órát is kell várni egy-egy helyen a szemétszállításra csúcsidőben, mivel a szűk utcákban, parkolókban két gépjármű nem fér el egymás mellett. Ha nem reggel 6 és 8 között történne a szemétszállítás, akkor a forgalom is gyorsulna ezáltal.

6. Biztonságos közlekedésre alkalmas járdákat!

Ha közlekedésről beszélünk, akkor abba a gyalogos közlekedés is beletartozik. Sok helyen a járdák rossz állapota miatt, már az úttesten gyalogolnak az emberek! Ezen is változtatni kellene! Ennek érdekében területbejárásra invitáltam Dr. Puskás Tivadar Polgármester Urat 2018. október 29.-én, hétfőn 15 órára a Pázmány Péter krt. 42. társasházhoz, hogy kérésemre tekintse meg a Joskar-Ola-i rossz állapotban lévő járdákat, melyek felújítása nem tűr halasztást!

jzfbg.jpg

Elmondtam, hogy a városvezetésnek meg kellene hallgatni az ellenzéki képviselőket is!

Meg kellene hallani az előre látható, általunk elmondott problémákat!

Meg kellene látni a modern városhoz vezető utat!

 

 

süti beállítások módosítása