Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Bútorzatcsere a Micimackó Óvodában

2019. április 29. - Kelemen Krisztián

Megválasztásom óta egyik legkomolyabb szívügyemnek tekintem a Micimackó Óvoda sorsát, fejlesztését. Az elmúlt 5 évben számos felújítás történt az intézményben. A Napsugár Óvoda és a Micimackó Óvoda egy épületben található. A Napsugár Óvoda önkormányzati tulajdonban, a Micimackó Óvoda a KLIK kezelésében van, de az épület önkormányzati tulajdon. A két intézményre a pályázat együtt került benyújtásra, melynek köszönhetően közel 105 millió forintból újult meg az épületegyüttes. Legfőképpen energetikai felújítás történt, melynek kapcsán cserélték a nyílászárókat, szigetelték a külső homlokzatot, ugyanakkor számos kisebb felújítás is megvalósult. Nagy vonalakban:

1. Régi nyílászárók cseréje
2. Homlokzat hőszigetelése
3. Tető hő és vízszigetelése
4. Fűtés korszerűsítés
5. Akadálymentesítés
6. Villamos hálózat érintő változások aktualizálása
7. Napelemek elhelyezése

A felső kép a felújítás előtt, az alsó kép, pedig most készült a felújítás után. 

micimaccc.jpg

A szombathelyi Micimackó Óvodában négy csoportban, harminchat speciális foglalkozást igénylő gyermek ellátásáról gondoskodnak. A csoportszobákban a régi, elavult bútorzat már nem volt képes ellátni a rendeltetésének megfelelő funkciót, éppen ezért gondoltunk arra a Joskar-Ola Alapítvány Kuratóriumával, hogy a 2018-as nagyrendezvényt a Micimackó Óvoda támogatására ajánlja fel az alapítvány. A támogatóknak köszönhetően: a TÁVHŐ jóvoltából kifestésre került két csoportszoba, a Decathlon jóvoltából több tízezer forint értékben kaptak vásárlási utalványt, a Sabina Zrt-nek, az iQornak és a Joskar-Ola Alapítványnak köszönhetően 250.000,-Ft pénzbeli támogatásban is részesültek. Azonban a legnagyobb támogatás három cég összefogásából keletkezett...

A gyermekek, a szülők és az óvoda nagy örömére elkészült a XX. Joskar-Ola Fesztivál alkalmával támogatásként átadott "csoportszoba bútorzatcsere adomány" a Micimackó Óvoda részére. Köszönet a támogatásért a FALCO Zrt.-nek, a Csercsics Faipari Kft.-nek és a Dömötör Bútor Kft.-nek, valamint a jótékonysági rendezvény lebonyolítójának a Joskar-Ola Alapítványnak. A négy csoportszobában megvalósuló egyedi kivitelezésű bútorzatcserét teljes egészében a fent említett támogató cégek finanszírozták összesen közel 1,5 millió Forint értékben. Tisztelet és köszönet a jótékonyságért!

micimacko_ovoda_butor.jpg

süti beállítások módosítása