Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Egy kép - egy év - 25 történet

2020. október 13. - Kelemen Krisztián

Egy kép - egy év - 25 történet:

- Egy évvel ezelőtt ezen a napon a Szombathely, 9-es számú választókerületben ismét bizalmat szavaztak nekem a lakók és képviselőjüknek választottak! Köszönöm! Dr. Nemény András Polgármester Úr vezetésével elindult a közös munka a Városházán.
- Tavaly, novemberben elkészült a Pázmány Péter körút 2-22. tömbbelső új pihenőparkja a lakók és gyerekek nagy örömére.
- A Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság Elnökeként, Horváth Soma Alpolgármester Úrral, Németh Ákos Tanácsnok Úrral és a városházán dolgozó munkatársakkal közösen kidolgoztunk egy akciótervet a szombathelyi Parkerdőben évek óta problémát jelentő illegális hulladéklerakás visszaszorítása érdekében.
- Felújították a Mikes Kelemen utca 5-29. tömbbelsőben található pad-asztal garnitúrákat.
- 2019. decemberében is szaloncukorral és a Mikulással látogattam meg a Joskar-Olai családokat, gyerekeket.
- Elkészült a Pázmány Péter krt. 54-64. tömbbelső járdája.
- Dr. László Győző Alpolgármester Úrral a szombathelyi közbiztonság növelését célzó intézkedésket jelentettünk be, amelyeknek köszönhetően megszűnt a Fő téri és környéki szeszesital fogyasztás a közterületen, valamint a zavaró agresszív koldulás.
- Tavaly is tarott a Joskar-Ola Alapítvány Karácsonyi ünnepséget, melynek keretében élelmiszer csomagott osztottunk a joskar-olai családoknak és egyedülállóknak.
- Kábítószer ellenes előadás volt év elején a Joskar-Ola lakótelepen.
- Folyamatosan ültettek facsemetéket a Szompark munkatársai idén tavasszal a választókörzetemben.
- 2020. február 25.-én rendkívüli egyeztetést tartottunk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban dr. Nemény Andrással, Szombathely MJV polgármesterével, dr. László Győző alpolgármesterrel, dr. Kovács Györgyivel, a Szombathelyi Járási Hivatal vezetőjével és dr. Gyánó Gabriellával, a járási tisztifőorvossal.
- A Szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Elnökeként egyeztetéseket folytatok a drogprevencióval foglalkozó szombathelyi intézményekkel és szervezetekkel. A KEF pillérei elindították kábítószer ellenes programjaikat év elején.
- Új játszótéri játékelemek kerültek a Pázmány Péter krt. 54-64. tömbbelsőbe.
- Új játékelemek (mászóka, csúszda) kerültek a Pázmány Péter krt. 42-52. tömbbelsőbe.
- Felújításra került a Hunyadi út 48-52. közötti járdaszakasz, folytatva az évekkel ezelőtt megkezdett felújítást.
- Szombathelyen, elsőként az országban március végén ingyenesen maszkokat osztottunk a városban élő családok részére.
- Németh Ákos Tanácsnok Úrral védőfelszereléseket szereztünk be a szombathelyi háziorvosok részére a koronavírus első hullámában.
- Maszkokat vittünk a folyamatos szolgálatot ellátó polgárőr egyesületek részére, akik ellenőrizték a lezárt játszótereket, figyeltek a távolságtartási szabályok betartására a vérvétel és a Covid-19 tesztelés helyszínén.
- Maszkokat vittünk a Gagarin utcai szociális intézmény munkatársai részére.
- A koronavírus járvány idején tájékoztató szórólapot osztottunk ki a legfontosabb telefonszámokkal, melyen keresztül az idősek a bevásárlást, a piaci házhozszállítást, a kutyasétáltatást tudták megrendelni.
- Németh Ákos Tanácsnok Úrral többször tartottunk területbejárásokat a Parkerdő területén az illegális hulladéklerakás visszaszorítását célzó intézkedésekkel kapcsolatban.
- Dr. Nemény András Polgármester Úrral bejelentettük, hogy elkészült a Pázmány Péter krt. 42-52. tömbbelső járdája és a hozzá csatlakozó mellékjárda is.
- Elkészült a Micimackó óvoda udvarán a Kneipp-ösvény, melyet a 2018-as Joskar-Ola Napok alkalmával támogatott a Joskar-Ola Alapítvány és támogató partnerei, a városi cégek.
- Önkéntes szemétszedési akciót szerveztem a "Vigyázzunk Együtt Szombathelyre!" köztisztasági program keretében a Joskar-Ola lakótelepen.
- A "Fogadj örökbe egy parkot!" keretében múlt héten szombaton segítettem a Joskar-Ola Alapítvány tagjainak rendbe tenni az alapítványi játszóteret.
Sok szép emlék az elmúlt egy év időszakából, sok jó emberrel együtt töltött idő, közös célok, közös eredmények!

121395395_1523969777811017_3293396066672705685_o.jpg

Éljen Szombathely!

süti beállítások módosítása