Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Kenyérvíz utca - Károlyi Antal utca sarkán lévő paddal kapcsolatos lakossági tájékoztatás!

2021. augusztus 04. - Kelemen Krisztián
Alapvetően nem az itt élő lakók és nem is a hajléktalanok okozzák (persze voltak kivételek) a problémát, hanem a szomorú tapasztalat azt mutatja, hogy zömében a Hunyadi úton lévő munkásszálló lakói nem tisztelik a Joskar-Ola lakótelep köztisztaságát. Több hatósági intézkedés is történt, amely ezt támasztja alá.
Annak idején ennek a padnak a kihelyezését a Kenyérvíz utca 1. és a 4. szám alatt élő lakók kérték, elsősorban kismamák és idősebbek, a boltból hazafelé szerettek volna megpihenni.
A kérésnek eleget téve, a pad kihelyezésre is került a Kenyérvíz utca sarkára, azzal a feltétellel, hogy ha a rendeltetésszerű használat nem fog megvalósulni, akkor felülvizsgáljuk és ha kell szanáljuk a padot. A kihelyezést követően egy szemetes is elhelyezésre került a köztisztaság megóvása érdekében, mellyel voltak problémák, de ezzel probáltuk kezelni.
Sajnos, az idei évben a pad környéki szemetelés olyan méreteket öltött, hogy már lehetetlen napi szinten tisztán tartani a területet, sőt a padon ülők már a lakóknak is kellemetlenséget okoznak a beszólásokkal és inzultusokkal.
227564088_1752132524994740_1631454150967285918_n.jpg
Az ügy érdekében több intézkedést is indítottam:
- Beszéltem a társasházkezelő cég Ügyvezető Igazgatójával és kértem, hogy a Kenyérvíz utca 1. társasház részére írjon ki egy szavazást, hogy a lakók nyilatkozzanak arról, hogy a pad szanálásra kerüljön-e vagy sem. Ez a napokban kiírásra is fog kerülni!
- Ma délelőtt folyamán ismételten, beszéltem Ágoston Sándorral, a Közterület-Felügyelet Irodavezetőjével, hogy a területet kiemelten kezeljék és rendszeresen járőrözzenek.
- Kértem a Féhe Kft. Ügyvezető Igazgatóját, hogy a területet haladéktalanul tegyék rendbe, melyet a holnapi napon elvégeznek.
A lépcsőházi szavazás hamarosan kiírásra kerül, pár hét, amíg végeredmény születik. Addig pedig kérem, hogy ha a területen, a pad körül csoportosulást és/vagy jogsértést tapasztalnak hívják a 06-94-501-301-es (éjjel-nappal hívható) Közterület-Felügyelet Szolgálatirányítási Központ telefonszámát, akik soronkívül megteszik a szükséges intézkedéseket! Amennyiben a szavazás végeredménye a pad eltávolítása lesz, akkor azonnal megteszem a szükséges intézkedéseket, hogy a pad napokon belül megszüntetésre kerüljön. Kérem, a lakosság segítő együttműködését, türelmét és megértését!
Nagy köszönet a Féhe Kft. közmunkásainak, hogy megtisztították a Kenyérvíz utcai pad környékét!
süti beállítások módosítása