Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

Fizetős lesz a parkolás a Hunyadi úti Lidl parkolójában egy óra parkolás után

2022. december 02. - Kelemen Krisztián

Fizetős lesz a parkolás a Hunyadi úti Lidl parkolójában egy óra parkolás után. A Lidl Áruház részéről tervezett intézkedés kb. 30-50 helyben élő lakossági gépjárművet is érint, akik rendszeresen, de általában a nyitva tartási időn túl bent parkolnak a Lidl parkolójában. A Lidl december 7-étől tervezi bevezetni a forgalomszabályozást, amely egy óra ingyenes parkolást enged, az azt követő órára 1500 Ft-ot, ezt követően pedig 2500 Ft napi díjat kérnek, ami a vásárlók egy részét is érintheti. Arról nincsen információnk, hogy ezt hogyan ellenőrzik, illetve lesz-e sorompó a parkoló bejáratánál, az esetleges, nyitvatartási időn túli éjszakai lezárás miatt.

A körzet képviselőjeként az ügyben, az itt élő lakók érdekében egyeztetést fogok kezdeményezni a Lidl Áruház vezetőségével, mivel a vásárlók részére a parkolóban eddig is volt szabad hely. Ezt rendszeresen tapasztalom, hiszen naponta járok arra. Persze, a Lidl mint a terület tulajdonosa ezt az intézkedést minden jogi akadály nélkül bevezetheti, de azt is látni kell, hogy az áruház működése miatt az itt élő lakóknak is toleránsnak kellett lenni, hiszen el kell viselni az üzlettel járó forgalmat és zajhatásokat. Nem beszélve arról, hogy az itt élő lakosság nem kis forgalmat bonyolít ebben az üzletben.

Rendszerint az éjszaka bent tárolt lakossági gépjárművek a peremen lévő parkolókat foglalják, de ezek a helyek reggelre fel is szabadulnak.

318007956_5803446099772286_573640316731385119_n.jpg

süti beállítások módosítása