Kelemen Krisztián városi képviselő blogja

Joskar-Ola - Szombathely

A Vásárcsarnok felújítása egyelőre csak egy elképzelés

2016. április 21. - Kelemen Krisztián

Egyelőre csak elképzelés a Vásárcsarnok épületének felújítása konkrétumok és átgondolt műszaki tartalom nélkül. A napirendi pont elegendő volt egy politikai propagandának, azonban arra, hogy erről érdemben dönteni lehessen nem volt elegendő, mivel a milliárdos beruházás ismertetéséről egy "pár soros" előterjesztést kaptunk. Az elképzelést természetesen támogatom, azonban dönteni csak a konkrétumok ismeretében lehet.

383228_piac_ablakok.jpg

A TOP pályázat erre a célra felhasználható pontos keretösszege egyelőre nem ismert. A Városvezetés részéről elhangzott 2,3 milliárd Ft, és 1,55 milliárd forint is, ami azt jelenti, hogy még a forrás megléte sem biztosított. Ennek ellenére a szerdai Közgyűlésen javasoltam, hogy az épületegyüttes felújítását, mindenképpen egy egységben és egy ütemben kell megoldani a Piac környezetének rekonstrukciójával, mert jelenleg kritikán aluli az ott elhelyezkedő parkolók állapota. Továbbá javasoltam, hogy a felújítás miatt lehetőleg ne emelkedjenek a vállalkozók bérleti díjai, hiszen ez az árusított termékek áremelkedését vonhatja maga után. Kértem, hogy a hajléktalanok jelenlétével összefüggő problémákat már most oldja meg az Önkormányzat, hiszen napi szinten vannak problémák, függetlenül attól, hogy a Közterület-Felügyelet minden nap jelen van 11 óráig a Piac területén, illetve a Vásárcsarnoknak is van egy két fős technikai személyzete.

Bízom benne, hogy a következő Közgyűlésre ez az anyag, már konkrétumokkal kerül előterjesztésre, és az előkészítő munka folyamán minden fontos  - a lakótelepet érintő szempontot - is figyelembe vesznek a tervezők.

Fotó: nyugat.hu

süti beállítások módosítása